Pieczona Ryba Gefilte

Pieczona Ryba Gefilte
Pieczona ryba Gefilte może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 369 kalorii, 45g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $5.69 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 222 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać sól, woda może być używany zamiast zasobów rybnych, filet rockfish, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Ryba Gefilte, Pieczona Ryba Gefilte, oraz Ryba Gefilte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj rybę. Pracując partiami, jeśli to konieczne, umieść ryby skalne, szczupaki i filety z flądry w pojemniku robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze i przetwarzaj do puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z FlądryFilety Z Flądry
SzczupakSzczupak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przełóż rybę do dużej miski. Doprowadzić bulion rybny do gotowania na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wymieszać rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Dodaj mączkę Macy, jajka, cukier, tymianek, pietruszkę, skórkę cytrynową, sól i pieprz do miski z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wymieszać z drewnianą łyżką, aż dobrze połączone. Kształt mieszanki ryb w owalne paszteciki o 2 przez 4 cali. Ostrożnie opuść paszteciki do gotującej się bulionu rybnego, wróć do gotowania na wolnym ogniu, obniż ciepło do średnio-niskiego i gotuj delikatnie przez 20 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś paszteciki na wyłożoną ręcznikiem papierowym tacę. Przecedzić wywar przez sitko o drobnej siatce do naczynia z pasztecikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Pozostawić do ostygnięcia (będzie żel), a następnie przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
Upiecz rybę. Rozgrzej piekarnik do 177°. za pomocą łyżki szczelinowej Usuń paszteciki rybne z żelatyny i przenieś na lekko naoliwioną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Pieczemy paszteciki, aż lekko karmelizują się na brzegach-około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Podajemy z dodatkiem galaretowatego wywaru i gotowanej marchewki z przygotowanym chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
10
Ryba Gefilte: słoik czy świeża?
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Pojawienie się komercyjnych kuchni koszernych znacznie zwiększyło liczbę wygodnych potraw dostępnych dla żydowskich gospodarstw domowych. Wśród przedmiotów, które stały się powszechnie dostępne na półkach sklepowych w całej Ameryce był jarred gefilte fish, te gotowane kulki z mielonej ryby pięknie określane jako " hot dogi z Morza."Ciocia Lil zrobiła ryby gefilte od podstaw, przechodząc pracochłonny i niechlujny proces przechodzenia ryby przez maszynkę do mięsa przed uformowaniem kulek, gotując je powoli na starannie przygotowanym bulionie, piecząc i podając je z marchewką i chrzanem. Moja matka przyjęła wersję słoikową całkowicie, nawet trzymając ją pod ręką jako przekąskę w lodówce, coś, co można było zjeść na zimno zaraz po szkole. Położona na liściu sałaty i ozdobiona małymi stosami białego lub czerwonego chrzanu, gefilte fish regularnie pojawiała się na naszym rodzinnym stole podczas świątecznych posiłków, gdzie uczestnicy niezmiennie dzielili się na dwie grupy: "kocham gefilte fish!"jak możesz jeść te obrzydliwe rzeczy?""Grupa.Zdecydowanie wpadłem do tego drugiego obozu. Kiedy zdałem sobie sprawę, że ryba gefilte jest tak naprawdę tylko interpretacją quenelles de broche (gotowane owale pike mus), praca była łatwa. Zrobiłem przecier rybny z ryby skalistej, szczupaka i flądry, związałem go z jajkami i mączką z macy i uformowałem mieszaninę w paszteciki. Kłusowanie ich w stadach rybnych nadaje smak. Można podawać ryby gefilte na zimno, ale lubię robić dodatkowy krok ich pieczenia-nadaje im trochę koloru i wydobywa subtelny smak ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
FlądraFlądra
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
SzczupakSzczupak
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
12
From the New Jewish Table: Modern Seasonal Recipes for Traditional Dishes by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray with David Hagedorn. Copyright © 2013 by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray; photographs copyright © 2013 by Renee Comet. Opublikowane przez St. Martin ' s Press.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn