Pieczona Ryba Gefilte
Pieczona ryba Gefilte może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 369 kalorii, 45g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $5.69 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 222 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać sól, woda może być używany zamiast zasobów rybnych, filet rockfish, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Ryba Gefilte, Pieczona Ryba Gefilte, oraz Ryba Gefilte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj rybę. Pracując partiami, jeśli to konieczne, umieść ryby skalne, szczupaki i filety z flądry w pojemniku robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze i przetwarzaj do puree.
Przełóż rybę do dużej miski. Doprowadzić bulion rybny do gotowania na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mączkę Macy, jajka, cukier, tymianek, pietruszkę, skórkę cytrynową, sól i pieprz do miski z rybą.
Wymieszać z drewnianą łyżką, aż dobrze połączone. Kształt mieszanki ryb w owalne paszteciki o 2 przez 4 cali. Ostrożnie opuść paszteciki do gotującej się bulionu rybnego, wróć do gotowania na wolnym ogniu, obniż ciepło do średnio-niskiego i gotuj delikatnie przez 20 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś paszteciki na wyłożoną ręcznikiem papierowym tacę. Przecedzić wywar przez sitko o drobnej siatce do naczynia z pasztecikami.
Pozostawić do ostygnięcia (będzie żel), a następnie przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
Upiecz rybę. Rozgrzej piekarnik do 177°. za pomocą łyżki szczelinowej Usuń paszteciki rybne z żelatyny i przenieś na lekko naoliwioną blachę do pieczenia.
Pieczemy paszteciki, aż lekko karmelizują się na brzegach-około 20 minut.
Podajemy z dodatkiem galaretowatego wywaru i gotowanej marchewki z przygotowanym chrzanem.
Ryba Gefilte: słoik czy świeża?
Pojawienie się komercyjnych kuchni koszernych znacznie zwiększyło liczbę wygodnych potraw dostępnych dla żydowskich gospodarstw domowych. Wśród przedmiotów, które stały się powszechnie dostępne na półkach sklepowych w całej Ameryce był jarred gefilte fish, te gotowane kulki z mielonej ryby pięknie określane jako " hot dogi z Morza."Ciocia Lil zrobiła ryby gefilte od podstaw, przechodząc pracochłonny i niechlujny proces przechodzenia ryby przez maszynkę do mięsa przed uformowaniem kulek, gotując je powoli na starannie przygotowanym bulionie, piecząc i podając je z marchewką i chrzanem. Moja matka przyjęła wersję słoikową całkowicie, nawet trzymając ją pod ręką jako przekąskę w lodówce, coś, co można było zjeść na zimno zaraz po szkole. Położona na liściu sałaty i ozdobiona małymi stosami białego lub czerwonego chrzanu, gefilte fish regularnie pojawiała się na naszym rodzinnym stole podczas świątecznych posiłków, gdzie uczestnicy niezmiennie dzielili się na dwie grupy: "kocham gefilte fish!"jak możesz jeść te obrzydliwe rzeczy?""Grupa.Zdecydowanie wpadłem do tego drugiego obozu. Kiedy zdałem sobie sprawę, że ryba gefilte jest tak naprawdę tylko interpretacją quenelles de broche (gotowane owale pike mus), praca była łatwa. Zrobiłem przecier rybny z ryby skalistej, szczupaka i flądry, związałem go z jajkami i mączką z macy i uformowałem mieszaninę w paszteciki. Kłusowanie ich w stadach rybnych nadaje smak. Można podawać ryby gefilte na zimno, ale lubię robić dodatkowy krok ich pieczenia-nadaje im trochę koloru i wydobywa subtelny smak ryby.
From the New Jewish Table: Modern Seasonal Recipes for Traditional Dishes by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray with David Hagedorn. Copyright © 2013 by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray; photographs copyright © 2013 by Renee Comet. Opublikowane przez St. Martin ' s Press.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.