Pieczona Ryba Gefilte

Pieczona Ryba Gefilte
Pieczona ryba Gefilte może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 369 kalorii, 45g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $5.69 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 222 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać sól, woda może być używany zamiast zasobów rybnych, filet rockfish, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Ryba Gefilte, Pieczona Ryba Gefilte, oraz Ryba Gefilte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj rybę. Pracując partiami, jeśli to konieczne, umieść ryby skalne, szczupaki i filety z flądry w pojemniku robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze i przetwarzaj do puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z FlądryFilety Z Flądry
SzczupakSzczupak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przełóż rybę do dużej miski. Doprowadzić bulion rybny do gotowania na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Wymieszać rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Dodaj mączkę Macy, jajka, cukier, tymianek, pietruszkę, skórkę cytrynową, sól i pieprz do miski z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Wymieszać z drewnianą łyżką, aż dobrze połączone. Kształt mieszanki ryb w owalne paszteciki o 2 przez 4 cali. Ostrożnie opuść paszteciki do gotującej się bulionu rybnego, wróć do gotowania na wolnym ogniu, obniż ciepło do średnio-niskiego i gotuj delikatnie przez 20 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś paszteciki na wyłożoną ręcznikiem papierowym tacę. Przecedzić wywar przez sitko o drobnej siatce do naczynia z pasztecikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
6
Pozostawić do ostygnięcia (będzie żel), a następnie przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Upiecz rybę. Rozgrzej piekarnik do 177°. za pomocą łyżki szczelinowej Usuń paszteciki rybne z żelatyny i przenieś na lekko naoliwioną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Pieczemy paszteciki, aż lekko karmelizują się na brzegach-około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Podajemy z dodatkiem galaretowatego wywaru i gotowanej marchewki z przygotowanym chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
10
Ryba Gefilte: słoik czy świeża?
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Pojawienie się komercyjnych kuchni koszernych znacznie zwiększyło liczbę wygodnych potraw dostępnych dla żydowskich gospodarstw domowych. Wśród przedmiotów, które stały się powszechnie dostępne na półkach sklepowych w całej Ameryce był jarred gefilte fish, te gotowane kulki z mielonej ryby pięknie określane jako " hot dogi z Morza."Ciocia Lil zrobiła ryby gefilte od podstaw, przechodząc pracochłonny i niechlujny proces przechodzenia ryby przez maszynkę do mięsa przed uformowaniem kulek, gotując je powoli na starannie przygotowanym bulionie, piecząc i podając je z marchewką i chrzanem. Moja matka przyjęła wersję słoikową całkowicie, nawet trzymając ją pod ręką jako przekąskę w lodówce, coś, co można było zjeść na zimno zaraz po szkole. Położona na liściu sałaty i ozdobiona małymi stosami białego lub czerwonego chrzanu, gefilte fish regularnie pojawiała się na naszym rodzinnym stole podczas świątecznych posiłków, gdzie uczestnicy niezmiennie dzielili się na dwie grupy: "kocham gefilte fish!"jak możesz jeść te obrzydliwe rzeczy?""Grupa.Zdecydowanie wpadłem do tego drugiego obozu. Kiedy zdałem sobie sprawę, że ryba gefilte jest tak naprawdę tylko interpretacją quenelles de broche (gotowane owale pike mus), praca była łatwa. Zrobiłem przecier rybny z ryby skalistej, szczupaka i flądry, związałem go z jajkami i mączką z macy i uformowałem mieszaninę w paszteciki. Kłusowanie ich w stadach rybnych nadaje smak. Można podawać ryby gefilte na zimno, ale lubię robić dodatkowy krok ich pieczenia-nadaje im trochę koloru i wydobywa subtelny smak ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
FlądraFlądra
żółta Papryka, Grillowana, Obrana, Pozbawiona Pestek I Drobno Pokrojonażółta Papryka, Grillowana, Obrana, Pozbawiona Pestek I Drobno Pokrojona
SzczupakSzczupak
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
12
From the New Jewish Table: Modern Seasonal Recipes for Traditional Dishes by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray with David Hagedorn. Copyright © 2013 by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray; photographs copyright © 2013 by Renee Comet. Opublikowane przez St. Martin ' s Press.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn