Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 7,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1500 kalorii. Jeśli masz zieloną cebulę, mirin, nori sushi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Food.com ma 25 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczony Okoń Morski Z Imbirowym Sosem Ponzu, Grillowany łosoś Takashi Yagihashi i schłodzony Somen z sosem Ponzu, oraz Grillowane steki z łososia z sosem Chipotle-Ponzu i grillowaną fasolką szparagową.
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.