Pieczona potrawka mamy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Mom's Pot Roast. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 482 kalorie , 36 g białka i 26 g tłuszczu . Za 2,0 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, masło, olej canolan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do dania ten przepis zajmuje około 3 godzin i 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 69% , co jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Instant Pot Pressure Cooker Pot Roast , Mom's Perfect Macaroni Salad i Mom's Mushroom Soup .
Instrukcje
Wymieszaj 1 łyżkę mąki i przyprawy; natrzyj pieczeń. W holenderskim piekarniku zrumień pieczeń ze wszystkich stron na oleju na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj wodę, bulion, sos Worcestershire, cebulę, seler, czosnek i liście laurowe. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, przewracając pieczeń po 1 godzinie.
Dodaj ziemniaki i marchewkę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Przenieś mięso i warzywa na półmisek i utrzymuj w cieple.
Wlej 2 szklanki soku z gotowania i poluzowane zrumienione kawałki do 2-filiżankowej miarki; zbierz tłuszcz. (Zachowaj pozostały sok z gotowania do innego wykorzystania.)
Do sosu rozpuść masło w małym rondelku; mieszaj z pozostałą mąką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo mieszaj z sokami z gotowania. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać z pieczenią i warzywami.