Pieczona polędwica wołowa z sosem estragonowym Cornichon

Pieczona polędwica wołowa z sosem estragonowym Cornichon
Pieczona polędwica wołowa z sosem estragonowym Cornichon to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 43g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 6,25 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone młode ziemniaki, olej roślinny, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica wołowa z sosem śmietanowo-musztardowym, Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina-estragon, oraz Polędwica Wołowa Z Musztardą Pełnoziarnistą I Sosem Estragonowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić wołowinę i sos: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. i doprawić polędwicę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj pieczeń i gotować, obracając często, aż rumiane ze wszystkich stron, 5 do 7 protokół.
4
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez 25 do 30 minut lub aż termometr do mięsa włożony do środka rejestruje 130 stopni F dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Pieczeń przekładamy na rozgrzany talerz i przykrywamy luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Umieść patelnię do pieczenia na górze pieca, uważając, aby nie dotknąć gorącego uchwytu gołymi rękami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
7
Dodać wino, szalotki i suszony estragon i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować szybko, mieszając podnieść wszelkie rumiane kawałki w dolnej części patelni, aż zredukowana do 1/4 Puchar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon SuszonyEstragon Suszony
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj kornichony, śmietanę i wszelkie soki mięsne, które nagromadziły się na półmisku. Dusić przez 3 minuty dłużej. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i ubijaj masło, musztardę, świeży estragon oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeży Estragonświeży Estragon
KorniszonyKorniszony
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Pokrój wołowinę w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Dekoracyjnie ułóż wołowinę, sos i udekoruj na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
10
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
11
Ciepła 1 łyżka oleju w ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować nasiona gorczycy, mieszając, aż pop i są 1 cień ciemniejszy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Olej z nasionami przełożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Dusić ocet i cukier w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie ostudzić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
14
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, mieszając, aż złoty kolor, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Zdjąć z ognia i wymieszać z octem, a następnie dodać do oleju musztardowego w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej GorczycowyOlej Gorczycowy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
16
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
17
Fasolę gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie krucho-miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
18
Spuścić w durszlaku i zanurzyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie, a następnie dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
19
Wrzucić fasolę z vinaigrette i sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.

Składniki

10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieczona marchewka (w razie potrzeby Polana masłem i posiekanym szczypiorkiem)Pieczona marchewka (w razie potrzeby Polana masłem i posiekanym szczypiorkiem)10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieczone różyczki kalafiora, w razie potrzebyPieczone różyczki kalafiora, w razie potrzeby4(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon16korniszony (Francuskie ogórki kiszone) lub korniszony koperkowe, juliennedkorniszony (Francuskie ogórki kiszone) lub korniszony koperkowe, julienned4(może być lub przeglądać)estragon suszonyestragon suszony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino4(może być lub przeglądać)mielone świeże liście estragonumielone świeże liście estragonu10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieczone pomidory wiśniowe lub winogronowe, w razie potrzebyPieczone pomidory wiśniowe lub winogronowe, w razie potrzeby680Orzechy dowolne (posiekane)fasola szparagowa, przyciętafasola szparagowa, przycięta2(zima)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa3(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieczone młode ziemniaki (w razie potrzeby polane oliwą z oliwek i posiekanymi liśćmi rozmarynu)Pieczone młode ziemniaki (w razie potrzeby polane oliwą z oliwek i posiekanymi liśćmi rozmarynu)1( bakłażany)czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2kilogramypolędwica wołowa pieczona, przycięta i wiązanapolędwica wołowa pieczona, przycięta i wiązana41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotka mielonaszalotka mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6(zima)masło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone4(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia29
Magazyn