Pieczona polędwica wołowa
Pieczona polędwica wołowa może być właśnie bezglutenowym, bezmlecznym i דל פחמימות,znym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 22 g białka i 27 g tłuszczu. Za 3,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga liścia laurowego, bulionu wołowego i 1 łyżki octu balsamicznego, sosu sojowego i 5 ząbków czosnku. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 52%. Podobne przepisy obejmują Pieczona polędwica wołowa z pieczoną papryką i sosem z czarnych oliwek, Pieczona polędwica wołowa z salsą z pieczonych pomidorów i Pieczona polędwica wołowa Niesamowita! Gdzie jest wołowina?.
Instrukcje
Tie pieczeń na 2-calowe. przerwy sznurkiem kuchennym. W misce połącz pozostałe składniki; Dobrze wymieszać.
Wlej 3/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj polędwicę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Odcedź i wylej marynatę z wołowiny.
Połóż polędwicę na ruszcie w płytkiej brytfance.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C przez 45-60 minut lub do momentu, aż pieczeń osiągnie żądany stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni – 160°; dobrze wypieczony – 170°), od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą.
Przełożyć na ciepły talerz.
Odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
Podawać z pozostałą zarezerwowaną marynatą.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione dania z pieczonej wołowiny. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 46 dolarów za butelkę.
![Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir]()
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.