Pieczona pizza ziemniaczana
Baked Potato Pizzan to przepis śródziemnomorski na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 334 kalorie . Za 1,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera mozzarella, pasków bekonu, sera cheddar i 25 zielonych cebulek. Sprawdza się dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 39% to danie nie jest takie niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Loaded Baked Potato Soup with Crispy-Fried Potato Skins , Golden Potato and Caramelized Onion Flat Bread Pizza i Homemade Thin Crust Pizza + Pesto + Potato .
Instrukcje
Przygotuj spód zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż ciasto do lekko natłuszczonej formy do pizzy o średnicy 14 cali; lekko podwiń brzegi.
Piec w temperaturze 400° przez 5–6 minut lub do momentu, aż skórka stwardnieje i zacznie brązowieć.
Pokrój ziemniaki w kostkę 1/2 cala. W misce wymieszaj masło, czosnek w proszku i włoską przyprawę.
Dodaj ziemniaki i wymieszaj.
Rozsmaruj śmietanę na spodzie, przykryj masą ziemniaczaną, boczkiem, cebulą i serem.
Piec w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do momentu, aż ser lekko się zrumieni.
Odczekać 5 minut przed pokrojeniem.