Pieczona pierś z kaczki z sosem Ruby Port
Pieczona pierś kaczki z sosem Ruby Port jest bezglutenowe danie główne. Na 6,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 441 kalorii, 23G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pół na pół, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona pierś z kaczki z wiśniami i sosem porto, Pierś z kaczki z sosem z czerwonej porzeczki i Porto, oraz Boska Pierś Z Kaczki Bez Kości Z Sosem Z Wina Porto.
Instrukcje
Aby przygotować kaczkę, umieść połówki piersi między arkuszami 2 wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt każdy kawałek do grubości 1/4 cala młotkiem do mięsa lub małą ciężką patelnią.
Połącz ziarna pieprzu, nasiona kolendry, sól i czosnek. Rub mieszankę pieprzu równomiernie po obu stronach kaczki; odstawić 15 minut.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę kaczki; gotować przez 1 minutę z każdej strony lub do pożądanego stopnia doness.
Wyjmij kaczkę z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżeczką oleju i pozostałą kaczką.
Aby przygotować sos, połącz port, cukier i ocet w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 10 minut).
Dodaj pół na pół i masło; mieszaj, aż masło się rozpuści.
Pokrój piersi kaczki w poprzek na cienkie plasterki.
Skropić sosem i w razie potrzeby posypać natką pietruszki.