Pieczona pierś z kaczki z sosem figowym
Pieczona pierś kaczki z sosem figowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 377 kalorii, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szczypiorek, masło, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, Pieczona pierś z kaczki z sosem Ruby Port, oraz Pieczona pierś z kaczki w sosie imbirowo-rabarbarowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą pierś kaczki obficie posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj skórę kaczki od strony dołu i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, gotując, gdy tłuszcz powoli renderuje, a skóra staje się chrupiąca, od 8 do 10 minut.
Gdy skóra jest chrupiąca i złocisty brązowy, odwróć i kontynuować gotowanie, aż termometr czyta 128 do 130 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części piersi (dla średnio rzadkich doneness), 5 minut.
Przenieść na talerz lub deskę do krojenia i pozostawić do odpoczynku około 5 minut. To przeniesie gotować do około 135 stopni F. Nie namiot z folią, aby zapewnić, że skóra kaczki pozostanie chrupiąca.
Wylać wszystkie, ale 1 lub 2 łyżki tłuszczu z patelni, zastrzegając nadmiar do innego użytku. Na średnim ogniu, dodać szalotki i gotować, aż zmiękną.
Dodać sherry i zmniejszyć o połowę. Następnie dodaj bulion z kurczaka, dżem figowy i ocet balsamiczny i kontynuuj gotowanie, aż sos zgęstnieje i będzie syropowaty, kolejne 5 do 7 minut.
Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem i ubić na maśle.
Dekoruj posiekanym szczypiorkiem.
SOS podawać razem z cienko pokrojoną piersią kaczki.