Pieczona pierś z kaczki z sosem borówkowym

Pieczona pierś z kaczki z sosem borówkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 950 kalorii, 59G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 11,78 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ziemniaki, świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć dojrzały ocet balsamiczny, można śledzić to danie główne z Truskawkowa Tarta Z Kremem Balsamicznym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczona pierś z kaczki z sosem figowym, Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, oraz Pieczona pierś z kaczki z wiśniami i sosem porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). W małej misce wymieszać sól, zmielony czarny pieprz, tymianek i rozmaryn; odstawić. To będzie twoja mieszanka przypraw do przyprawiania pieczonych ziemniaków i piersi kaczki.
Umieść ziemniaki w kostkach w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Skropić oliwą z oliwek i posypać 2 łyżki mieszanki przypraw na wierzchu ziemniaków. Wrzucić ziemniaki na patelnię, aż będą równomiernie pokryte olejem i przyprawami.
Rozprowadzić w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia i piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Podczas gdy ziemniaki są smażone, wymieszać razem jagody, woda, sok jabłkowy, cukier, i jalapeno w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się do konsystencji syropu, o 10 protokół.
Gotować pancetta w dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Usuń pancetta spuścić na ręczniku papierowym, pozostawiając kapiele na patelni.
Dodaj szalotki i grzyby na gorącej patelni; wymieszać i gotować je do miękkości i po prostu zaczyna brązowieć.
Usunąć szalotki i grzyby i odstawić. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i umieścić bok choy w gorącej patelni. Wymieszać i gotować bok choy aż liście zwiędną i białe kawałki łodygi są miękkie, o 5 protokół. Powrót szalotki, grzyby, i pancetta na patelni, wyłączyć ogień i odstawić.
Połówki piersi kaczki opłukać i osuszyć. Pozostałą mieszankę przypraw wcierać po obu stronach piersi kaczki. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, gdy patelnia jest gorąca, włóż olej roślinny i masło. Natychmiast umieść piersi kaczki na patelni, skórę i tłuszcz w dół. Nie przesuwaj piersi kaczki, dopóki skóra nie będzie głęboko brązowa, około 5 minut. Obróć piersi i gotować, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części wynosi 160 stopni F (71 stopni C) dla dobrze zrobione.
Wyjmij kaczkę z patelni i połóż na talerzu pokrytym folią, aby odpocząć przez 5 minut. Podczas gdy kaczka odpoczywa, umieść patelnię z mieszaniną bok choy na palniku na średnim ogniu, aby ogrzać się.
Pokrój każdą pierś kaczki po przekątnej w paski 1/2 cala. Mieszaninę bok choy podzielić na cztery talerze i skropić każdą porcję 1/2 łyżką dojrzałego octu balsamicznego. Ułóż pokrojone piersi z kaczki na wierzchu mieszanki bok choy; Chochla na sosie jagodowym.
Podawać z ziemniakami pieczonymi w piekarniku.