Pieczona pierś z kaczki z sosem borówkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 950 kalorii, 59G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 11,78 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ziemniaki, świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć dojrzały ocet balsamiczny, można śledzić to danie główne z Truskawkowa Tarta Z Kremem Balsamicznym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczona pierś z kaczki z sosem figowym, Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, oraz Pieczona pierś z kaczki z wiśniami i sosem porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). W małej misce wymieszać sól, zmielony czarny pieprz, tymianek i rozmaryn; odstawić. To będzie twoja mieszanka przypraw do przyprawiania pieczonych ziemniaków i piersi kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Pieczony Ziemniak
Pierś Z Kaczki
Przyprawy
Rozmaryn
Tymianek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
2
Umieść ziemniaki w kostkach w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Skropić oliwą z oliwek i posypać 2 łyżki mieszanki przypraw na wierzchu ziemniaków. Wrzucić ziemniaki na patelnię, aż będą równomiernie pokryte olejem i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Oliwa Z Oliwek
Ziemniak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozprowadzić w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia i piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
5
Podczas gdy ziemniaki są smażone, wymieszać razem jagody, woda, sok jabłkowy, cukier, i jalapeno w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się do konsystencji syropu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Jabłkowy
Borówki Amerykańskie
Papryka Jalapeno
Ziemniak
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Gotować pancetta w dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Usuń pancetta spuścić na ręczniku papierowym, pozostawiając kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
8
Dodaj szalotki i grzyby na gorącej patelni; wymieszać i gotować je do miękkości i po prostu zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Usunąć szalotki i grzyby i odstawić. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i umieścić bok choy w gorącej patelni. Wymieszać i gotować bok choy aż liście zwiędną i białe kawałki łodygi są miękkie, o 5 protokół. Powrót szalotki, grzyby, i pancetta na patelni, wyłączyć ogień i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Bok Choy
2 Duże Szczypty Garam Masala
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Połówki piersi kaczki opłukać i osuszyć. Pozostałą mieszankę przypraw wcierać po obu stronach piersi kaczki. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, gdy patelnia jest gorąca, włóż olej roślinny i masło. Natychmiast umieść piersi kaczki na patelni, skórę i tłuszcz w dół. Nie przesuwaj piersi kaczki, dopóki skóra nie będzie głęboko brązowa, około 5 minut. Obróć piersi i gotować, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części wynosi 160 stopni F (71 stopni C) dla dobrze zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Pierś Z Kaczki
Sucha Przyprawa Rub
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Wyjmij kaczkę z patelni i połóż na talerzu pokrytym folią, aby odpocząć przez 5 minut. Podczas gdy kaczka odpoczywa, umieść patelnię z mieszaniną bok choy na palniku na średnim ogniu, aby ogrzać się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Folia Aluminiowa
12
Pokrój każdą pierś kaczki po przekątnej w paski 1/2 cala. Mieszaninę bok choy podzielić na cztery talerze i skropić każdą porcję 1/2 łyżką dojrzałego octu balsamicznego. Ułóż pokrojone piersi z kaczki na wierzchu mieszanki bok choy; Chochla na sosie jagodowym.