Pieczona pierś z kaczki w sosie śliwkowym
Pieczona pierś z kaczki z sosem śliwkowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 8,22 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 457 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga piersi kaczki, szalotki, śliwek i masła. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest doskonałe. Spróbuj Pierś z kaczki pieczonej tymiankiem w sosie pomarańczowo-winnym, Pieczona Pierś Z Kaczki Z Granatu, oraz Pieczona Pierś Z Kaczki Na Patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu szalotkę smażyć na oleju przez 5 minut lub aż zmięknie, ale nie zabarwi.
Dodaj śliwki i cukier, mieszając przez kilka minut, aż cukier się rozpuści.
Dodajemy czerwone Wino i bulion, następnie gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie i lekko zgęstnieje. Przechowywać w cieple lub pozostawić w temperaturze pokojowej do dnia przed ponownym podgrzaniem, aby służyć.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Skórę piersi kaczki ostrymi nożami obetrzeć i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać nieprzywierającą patelnię i włożyć piersi kaczki od strony skóry w dół. Smażyć 6-7 min, następnie obrócić i dodać tymianek, anyż i masło. Pozostawić do stopienia, fastrygując kaczkę sokami, a następnie przenieść wszystko do małej puszki do pieczenia i zakończyć w piekarniku na 5-6 minut na różowy lub 10-12 minut na dobrze zrobione.
Kiedy kaczka jest gotowa, ponownie podlewaj sokami, a następnie odpoczywaj przez 5 minut, gdy skończysz wszystko inne.
Aby podać, każdą pierś kaczki cienko pokroić na desce do krojenia. Ułóż na każdym talerzu wraz z łyżką Kremowanych ziemniaków, trochę sosu śliwkowego i maślanego szpinaku.