Pieczona pierś z indyka z pieczonym sosem czosnkowym

Pieczona pierś z indyka z pieczonym sosem czosnkowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 271 kalorii, 13g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 608 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka tymianku, masła, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona pierś z indyka z sosem, Pieczona pierś z indyka z sosem rozmarynowym, oraz Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik, przygotuj skrzydełka z indyka: Rozgrzej piekarnik do 177°. posiekaj skrzydełka z indyka na kawałki za pomocą tasaka lub ciężkiego noża kuchennego (lub niech rzeźnik zrobi to za Ciebie).
Skrzydła dobrze posmarować oliwą z oliwek i solą. Ułóż w jednej warstwie na patelni.
Piecz czosnek i posiekane skrzydełka indyka: odetnij 1/4 główki czosnku i wyrzuć. Nestle głowy do niektórych folii aluminiowej i skropić pozostałą oliwę z oliwek na czosnek. Zamknij folię i umieść na patelni ze skrzydełkami z indyka.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz w temperaturze 177° przez 45 minut.
Wyjąć czosnek (nie rozpakowywać), obrócić kawałki indyka i upiec kolejne 15 minut.
Pierś z indyka opłukać, odstawić: podczas pieczenia skrzydełek z indyka wyjąć pierś z opakowania, spłukać pod chłodną wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Pozostawić na zewnątrz, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Zrobić wywar z indyka: gdy skrzydełka z indyka będą gotowe, umieść je w średnim garnku i przykryj wodą.
Dodaj szklankę wody do patelni i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki drewnianą łyżką.
Dodaj to do garnka ze skrzydełkami z indyka. Przykryć i gotować delikatnie przez 1 godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 218°. pierś indyka zalać większą ilością oliwy z oliwek, a następnie posypać solą.
Posypać czarnym pieprzem, tymiankiem i szałwią.
Włożyć skórkę piersi indyka do góry na stojaku na patelni do pieczenia.
Wlać 1 szklankę wody na dno patelni(pomoże to zapobiec palenisku).
Włożyć indyka do piekarnika i gotować przez 10 minut. Włącz ogień w dół do 177° i gotować, aż najgrubsza część piersi czyta 155 ° F z termometrem mięsa, o 80-90 minut dla 6 do 7 funtów piersi.
(Należy pamiętać, że temperatura wewnętrzna będzie nadal rosnąć po wyjęciu indyka z piekarnika na odpoczynek.) Aby być po bezpiecznej stronie, aby nie przegotować indyka, sprawdź temperaturę wewnętrzną piersi po godzinie.
Do miski wlać bulion z indyka przez sitko o drobnych oczkach.
2 łyżki masła rozpuścić w małym garnku i wymieszać z mąką. Gotować mieszaninę mąki maślanej na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina będzie koloru kawy ze śmietaną.
Dodać gorący bulion z indyka do mieszaniny mąki maślanej około 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Wymieszać tyle bulionu, aby cienki sos, o 2-3 szklanki. Wyciśnij cały czosnek z główek czosnku do sosu.
Dusić delikatnie, gdy pierś indyka gotuje, dodając więcej bulionu z indyka lub wody, jeśli sos robi się zbyt gęsty.
Wyjmij indyka z piekarnika, pozwól odpocząć: gdy pierś indyka będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika, przykryj folią i pozostaw na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Wlać sos do blendera i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Powrót sos do garnka i dodać sól i pieprz do smaku. Zawirować w 1 łyżkę masła, aby zakończyć.
Wytnij prosto w dół od kości stępki (kość stępki oddziela każdą połowę piersi), aż nóż uderzy w kość piersiową. Pokroić mięso i, za pomocą krótkich pociągnięć nożem, uwolnić mięso z kości.
Jeśli chcesz, zdjąć przetarg pod piersią i pokroić ten kawałek osobno; ma tendencję do odpadania z reszty piersi, gdy i tak go pokroić. Pokroić piersi bez kości i służyć.