Pieczona Pierś Jagnięca
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczona pierś z jagnięciny może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 76g białka, 114g tłuszczu, oraz w sumie 1368 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.77 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pietruszkę z płaskim liściem, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka), Wiosenna Pierś Z Jagnięciny Przepis Z Cytryną I Rozmarynem, oraz Pieczona Pierś Z Kaczki Na Patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
W dużej misce połącz posiekaną natkę pietruszki, ocet, świeży sok z cytryny, czosnek, miód, płatki czerwonej papryki i sól.
Dobrze wymieszać i odstawić.
Wymieszać oliwę z oliwek, sól, kminek, czarny pieprz, suszone włoskie zioła, cynamon, kolendrę i paprykę w dużej misce do połączenia.
Każdą pierś jagnięcą zalać oliwą z oliwek i mieszanką przypraw i przenieść na patelnię do pieczenia, tłuszcz do góry.
Szczelnie przykryć patelnię folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu widelcem, około 2 godzin.
Wyjąć jagnięcinę z piekarnika i pokroić na cztery kawałki.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 450 stopni F (230 stopni C).
Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową i umieścić na niej kawałki jagnięciny.
Umyj wierzchołki każdego kawałka tłuszczowymi kroplami z patelni do pieczenia.
Piec jagnięcinę, aż mięso jest rumiane i krawędzie są chrupiące, o 20 protokół.
Zwiększyć pieca brojlerów do wysokiej i brązowej jagnięciny przez 4 protokół.
Podawać jagnięcinę posypaną natką pietruszki i sosem z octu.