Pieczona pierś indyka z sosem
Pieczona pierś z indyka z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 465 kalorii, 75g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szalotki, połówki piersi indyka, niebieloną mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona w piecu pierś z indyka z sosem z patelni, Wolno Pieczona Pierś Z Indyka Z Sosem, oraz Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Osuszyć skórę piersi indyka papierowymi ręcznikami i umieścić w patelni do pieczenia na stojaku z drutu, pierś do góry. 4 łyżki masła natrzeć na całej powierzchni każdej piersi i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Dodać szalotki na dnie patelni i przykryć szalotki z zapasów.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż termometr natychmiastowy odczytu zarejestruje 165 stopni F i soki biegną jasne, około 1 godziny. (Rozpocznij sprawdzanie temperatury wewnętrznej po 45 minutach, aby zapobiec przegotowaniu.)
Piersi indyka wyjąć z piekarnika na deskę do krojenia i namiot z folią. Pozostawić do odpoczynku podczas tworzenia sosu.
Odcedzić kapiące patelnię do małego garnka na małym ogniu i doprowadzić do duszenia. W małej misce rozgnieść razem pozostałe 2 łyżki masła i mąki widelcem, aż utworzy się pasta.
Wymieszać z gotującym się wywarem, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować do zgęstnienia.
Mięso z piersi indyka wyrzeźbić z kości i ułożyć plastry na półmisku.