Pieczona pierś indyka z przyprawioną glazurą żurawinową

Pieczona pierś indyka z przyprawioną glazurą żurawinową
Pieczona pierś z indyka z przyprawioną glazurą żurawinową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 574 kalorii, 74g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z indyka na kości, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona Pierś Z Indyka Z Polewą Hoisin & Confit Nogi, Pieczona dymem pierś z indyka z polewą granatowo-Tymiankową, oraz Pieczona pierś indyka cytrynowo-imbirowa z glazurą gruszkową.

Instrukcje

1
W średnim rondlu podgrzej syrop klonowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodać cynamon i cayenne i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
4
Dodaj żurawinę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie dodaj sok pomarańczowy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
5
Przenieść gorącą mieszaninę do blendera i puree. Przełożyć puree przez grube sitko do miski i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Niech puree ostygnie całkowicie.
7
Poluzuj skórę piersi indyka. Złóż końcówki skrzydeł pod piersią, aby je ustabilizować. Włożyć połowę przyprawionego puree żurawinowego do dużej plastikowej torebki i zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
8
Odciąć róg torebki i przecier żurawinowy pod skórką piersi indyka; przycisnąć skórę na całej długości, aby równomiernie rozprowadzić przecier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
9
Włożyć pierś indyka na talerz, przykryć folią i schłodzić na noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
10
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Natrzeć pierś olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem. Stań pierś na dużej patelni do pieczenia. Na patelni rozsypać plastry cebuli, wlać 2 szklanki wywaru z indyka i smażyć przez 30 minut. Obróć piekarnik do 325 i dodaj pozostałe 4 filiżanki wywaru do patelni. Pierś przykryć folią i piecz przez 1,5 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Wyjąć indyka z piekarnika i wyrzucić folię. Zwiększ temperaturę piekarnika do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Umyj pierś z 1/4 szklanki pozostałego puree żurawinowego i piecz przez 20 minut, lub do szkliwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
14
1/4 szklanki puree żurawinowego posmaruj pierś i piecz przez 15 minut dłużej, lub aż indyk będzie głęboko szkliwiony karmazynowo-brązowy i natychmiastowo odczytany termometr włożony w najgrubszą część mięsa 14
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
15
Przełożyć pierś indyka na deskę do rzeźbienia i odstawić na co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
16
Odcedzić soki z patelni przez Gruboziarnisty sitko ustawione nad miską; naciśnij na cebulę, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu. Ustaw drobny sitko na średnim rondlu i wlej panjuices. Zrzuć tłuszcz. Gotować soki do zmniejszenia do 3 1/2 szklanki, o 15 protokół. Pozostałą 1/2 szklanki puree żurawinowego wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Wlej tę żurawinę do rozgrzanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
18
Odciąć po obu stronach kości piersiowej i usunąć połowę piersi indyka w 1 kawałku. Grubo pokroić połówki piersi w poprzek i ułożyć na talerzu. Podaj sok żurawinowy przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
19
Dodać do przodu: puree żurawinowe można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z żurawinyPuree Z żurawiny
20
Uwagi: jedna porcja ze skórą: kalorie 510 kcal, Tłuszcz całkowity 1 gm, tłuszcz nasycony 2 gm
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn