Pieczona pierś indyka z przyprawioną glazurą żurawinową

Pieczona pierś z indyka z przyprawioną glazurą żurawinową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 574 kalorii, 74g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z indyka na kości, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona Pierś Z Indyka Z Polewą Hoisin & Confit Nogi, Pieczona dymem pierś z indyka z polewą granatowo-Tymiankową, oraz Pieczona pierś indyka cytrynowo-imbirowa z glazurą gruszkową.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzej syrop klonowy.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół.
Dodać cynamon i cayenne i gotować przez 1 minutę.
Dodaj żurawinę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie dodaj sok pomarańczowy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej.
Przenieść gorącą mieszaninę do blendera i puree. Przełożyć puree przez grube sitko do miski i doprawić solą i pieprzem.
Niech puree ostygnie całkowicie.
Poluzuj skórę piersi indyka. Złóż końcówki skrzydeł pod piersią, aby je ustabilizować. Włożyć połowę przyprawionego puree żurawinowego do dużej plastikowej torebki i zamknąć.
Odciąć róg torebki i przecier żurawinowy pod skórką piersi indyka; przycisnąć skórę na całej długości, aby równomiernie rozprowadzić przecier.
Włożyć pierś indyka na talerz, przykryć folią i schłodzić na noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Natrzeć pierś olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem. Stań pierś na dużej patelni do pieczenia. Na patelni rozsypać plastry cebuli, wlać 2 szklanki wywaru z indyka i smażyć przez 30 minut. Obróć piekarnik do 325 i dodaj pozostałe 4 filiżanki wywaru do patelni. Pierś przykryć folią i piecz przez 1,5 godziny dłużej.
Wyjąć indyka z piekarnika i wyrzucić folię. Zwiększ temperaturę piekarnika do 35
Umyj pierś z 1/4 szklanki pozostałego puree żurawinowego i piecz przez 20 minut, lub do szkliwa.
1/4 szklanki puree żurawinowego posmaruj pierś i piecz przez 15 minut dłużej, lub aż indyk będzie głęboko szkliwiony karmazynowo-brązowy i natychmiastowo odczytany termometr włożony w najgrubszą część mięsa 14
Przełożyć pierś indyka na deskę do rzeźbienia i odstawić na co najmniej 15 minut.
Odcedzić soki z patelni przez Gruboziarnisty sitko ustawione nad miską; naciśnij na cebulę, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu. Ustaw drobny sitko na średnim rondlu i wlej panjuices. Zrzuć tłuszcz. Gotować soki do zmniejszenia do 3 1/2 szklanki, o 15 protokół. Pozostałą 1/2 szklanki puree żurawinowego wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Wlej tę żurawinę do rozgrzanego sosu.
Odciąć po obu stronach kości piersiowej i usunąć połowę piersi indyka w 1 kawałku. Grubo pokroić połówki piersi w poprzek i ułożyć na talerzu. Podaj sok żurawinowy przy stole.
Dodać do przodu: puree żurawinowe można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Uwagi: jedna porcja ze skórą: kalorie 510 kcal, Tłuszcz całkowity 1 gm, tłuszcz nasycony 2 gm