Pieczona pierś z kaczki w sosie imbirowo-rabarbarowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj zapiekanej piersi z kaczki z sosem imbirowo-rabarbarowym. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 6,76 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, pierś z kaczki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć rabarbar, możesz podążać za tym daniem głównym z Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona pierś z kaczki z sosem figowym, Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, oraz Pieczona pierś z kaczki w sosie pomarańczowym Brandy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 18 protokół). Wymieszać konfitury i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę. Przecedzić mieszaninę wina przez sito nad miską. Wyrzucić ciała stałe.
Kaczkę posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kaczkę; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Kaczkę pokroić po przekątnej na cienkie plastry; podawać z sosem.