Pieczona pierś indyka z parmezanem i szałwią

Pieczona pierś indyka z parmezanem i szałwią
Parmezan i szałwia Pieczona pierś z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 81g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotki, marchew, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona z szałwii pierś z indyka, Pieczona Pierś Z Indyka Z Szałwią I Cayenne, oraz Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dnie patelni ułożyć cebulę, seler, marchew i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Wymieszać Parmigiano reggiano, szałwia, masło, czosnek, sól i pieprz w misce.Rub mieszaninę Parmigiano reggiano pod skórą indyka i umieścić indyka w pieczonej pan piersi bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Posypać indyka sokiem z cytryny i wrzucić połówki cytryny na patelnię, jak również.Piecz w piekarniku 163°, aż środek indyka osiągnie160, około 1,5-2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wyjąć z piekarnika, przykryć i odstawić na 10 minut.Roztopić masło na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj szalotki i saute przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
6
Dodać sherry i szałwii i gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć o połowę, o 5-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
7
Wlać kroplówki do plastikowej torebki, odcedzając ciała stałe i wyrzucając je.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
8
Wyciąć mały otwór w dnie worka i wlać kapiące, aż warstwa tłuszczu ma się wydostać i wyrzucić tłuszcz.
9
Dodać bulion z kurczaka do kapieli, aby uzyskać 1 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
10
Dodaj krople do szalotki i sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
11
Wymieszać mąkę z wodą i dodać ją do sosu wraz z odrobiną soli i pieprzu i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia40
Magazyn