Pieczona papryka i bakłażan Marinara
Pieczona papryka i bakłażan Marinara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 831 kalorii, 33g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 40 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę oregano, oliwę z oliwek, gałązkę rozmarynu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Smażony bakłażan i Mozzarella z pieczonym sosem marinara, Pieczony pomidor i papryka Marinara, oraz Włoska kiełbasa i pieczony omlet z czerwonej papryki z sosem Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char Skórki słodkiej i ostrej papryki do czerni pod brojlerem z lekko uchylonymi drzwiami piekarnika, aby zapobiec gromadzeniu się pary lub umieścić bezpośrednio nad płomieniem kuchenki. Przykryć zwęgloną paprykę i ostudzić, obrać i posadzić. Rezerwa.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wyciąć główkę czosnku, aby odsłonić goździki, ubrać w oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i doprawić solą i pieprzem. Do posiekanego rozmarynu wcisnąć czosnek i pokroić pokrojone goździki. Zawiń czosnek w folię i piecz 40 do 45 minut, aż będzie miękki, ale nadal wilgotny.
Połowę bakłażana przekrój wzdłuż i posmaruj oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Przyprawić bakłażana solą i pieprzem i umieścić wycięte strony w dół na blasze do pieczenia i smażyć do bardzo delikatnej, 30 do 40 protokół. Bakłażan ostudzić, aż będzie łatwy w obsłudze, następnie miąższ oderwać od skórek i dodać do robota kuchennego z pieczonym czosnkiem i pieczoną słodką i ostrą papryką, a następnie puree.
W rondlu podgrzej bulion i pomidory. Jeśli pomidory są całe, podziel je. Wymieszać mieszankę bakłażan-pieprz i dodać bazylii i oregano, sól i pieprz, do smaku.
Dusić sos do połączenia smaków, a następnie schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku.
Podgrzać na średnim ogniu.
Długi, kręcony makaron zagotować w osolonej wodzie do al dente, wrzucić makaron z sosem i podawać z serem i posypać świeżą pietruszką.