Pieczona noga jagnięca z ziołami
Pieczona noga jagnięca z ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 3,16 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, liści mięty, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona noga jagnięca z czosnkiem i ziołami, Pieczona jagnięcina z czerwonym winem zioła i warzywa, oraz Pieczona jagnięcina z cytryną i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać jagnięcinę i osuszyć; odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu powierzchniowego.
W małej misce wymieszaj wino, pietruszkę, miętę, oliwę z oliwek, czosnek, paprykę, liście laurowe i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przetrzyj całą jagnięcinę.
Ustaw jagnięcinę na stojaku w patelni 11 na 17 cali. Piecz w 375 piecu regularnym lub konwekcyjnym, aż termometr włożony przez najgrubszą część mięsa do kości zarejestruje 140 dla średnio rzadkich, około 1 1/2 godziny, lub 150 dla średnich, około 1 3/4 godziny. Jeśli kapanie zaczynają się palić, wlać wodę do patelni, 1/4 szklanki na raz, w razie potrzeby.
Przełożyć jagnięcinę na obramowaną deskę lub talerz i, utrzymując ciepło, odstawić na 10 do 15 minut. Pokroić mięso z kości, aby służyć.
Dodać sól i pieprz do smaku.