Pieczona noga jagnięca z salsą Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 4,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Mieszanka skórki cytrynowej, mięty, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczona Noga Jagnięca Z Salsą Verde, Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, oraz Jagnięce T-Bones Z Salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać pierwsze 10 składników w dużej misce na salsa verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Umieścić jagnięcinę na powierzchni roboczej, gładką stroną w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem, następnie czosnkiem. Rub 1/4 szklanki salsa verde do jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Czosnek
Jagnięcina
Sucha Przyprawa Rub
4
Zwijamy jagnię. Używając Sznurka kuchennego, tie lamb co 2 cale, aby trzymać się razem. (Jagnięcinę i salsę verde można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Jagnięcina
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
5
Jagnięcinę i salsę verde pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Jagnięcina
6
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Jagnięcinę umieścić na stelażu w patelni do pieczenia. Pieczemy do momentu włożenia termometru do najgrubszej części jagnięciny w temperaturze 49° dla średnio rzadkich, około 1 godziny i 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
8
Odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut.
9
Przenieść jagnięcinę do deski do krojenia; usunąć ciąg kuchenny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Deska Do Krojenia
10
Pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Ułóż pokrojoną jagnięcinę na półmisku. Łyżka salsy verde.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.