Pieczona noga jagnięca z pomarańczą i ziołami

Pieczona noga jagnięca z pomarańczą i ziołami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczona noga jagnięcina z pomarańczą i ziołami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 510 kalorii, 64G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rozmarynu, cebuli, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Pieczona noga jagnięca z ziołami, Pieczona jagnięcina z czerwonym winem zioła i warzywa, oraz Pieczona noga jagnięca z czosnkiem i ziołami.

Instrukcje

1
W małej misce połącz czosnek, skórkę pomarańczową, natkę pietruszki, rozmaryn, tymianek, kminek i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3
Używając małego, ostrego noża, wykonaj około 25 równomiernie rozmieszczonych nacięć 1-calowych w mięsistych sekcjach jagnięciny. Do każdego nacięcia wkładamy około 1/2 łyżeczki pasty pomarańczowo-ziołowej. Obrócić bok tłuszczu jagnięcego do góry i natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek, a następnie 2 łyżkami soku pomarańczowego. (MAKE AHEAD: nogę jagnięciny można schłodzić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Pozwól wrócić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
5
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
W dużej nieaktywnej patelni do pieczenia połącz 1/4 szklanki wina i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Na patelni ułożyć pokrojoną na bok cebulę i marchew, ułożyć jagnięcinę na wierzchu i doprawić solą i pieprzem. Piecz jagnięcinę na środku piekarnika przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Wlać pozostałe 1/2 szklanki wina i 1/2 szklanki wody do patelni i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Kontynuuj pieczenie jagnięciny przez 1 godzinę i 20 minut, fastrygując kilka razy i dodając do 1/2 szklanki więcej wody, jeśli patelnia wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wlać 2 łyżki soku pomarańczowego na jagnięcinę i podnieść temperaturę piekarnika do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Piecz jagnięcinę przez około 30 minut dłużej, lub do momentu, gdy mięso będzie średnio rzadkie i natychmiastowy odczyt termometru włożonego w mięsistą część nogi zarejestruje 13
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Marchew i cebulę przełożyć na talerz i ogrzać w niskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
13
Ustawić patelnię na 2 palnikach na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
14
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki soku pomarańczowego i gotować przez 3 protokół, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
15
Dodać 1 szklankę wody i gotować, aż sos jest zmniejszona i aromatyczne, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
16
Wlać sos do patelni do miski i odtłuścić tłuszcz z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Dodać soki z jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Pokrój jagnięcinę i podawaj z marchewką i cebulą; sos na patelni podawaj osobno przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia89
Magazyn