Pieczona noga jagnięca z pomarańczą i ziołami

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczona noga jagnięcina z pomarańczą i ziołami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 510 kalorii, 64G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rozmarynu, cebuli, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Pieczona noga jagnięca z ziołami, Pieczona jagnięcina z czerwonym winem zioła i warzywa, oraz Pieczona noga jagnięca z czosnkiem i ziołami.
Instrukcje
W małej misce połącz czosnek, skórkę pomarańczową, natkę pietruszki, rozmaryn, tymianek, kminek i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Używając małego, ostrego noża, wykonaj około 25 równomiernie rozmieszczonych nacięć 1-calowych w mięsistych sekcjach jagnięciny. Do każdego nacięcia wkładamy około 1/2 łyżeczki pasty pomarańczowo-ziołowej. Obrócić bok tłuszczu jagnięcego do góry i natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek, a następnie 2 łyżkami soku pomarańczowego. (MAKE AHEAD: nogę jagnięciny można schłodzić do 1 dnia.
Pozwól wrócić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
W dużej nieaktywnej patelni do pieczenia połącz 1/4 szklanki wina i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Na patelni ułożyć pokrojoną na bok cebulę i marchew, ułożyć jagnięcinę na wierzchu i doprawić solą i pieprzem. Piecz jagnięcinę na środku piekarnika przez 20 minut.
Wlać pozostałe 1/2 szklanki wina i 1/2 szklanki wody do patelni i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 32
Kontynuuj pieczenie jagnięciny przez 1 godzinę i 20 minut, fastrygując kilka razy i dodając do 1/2 szklanki więcej wody, jeśli patelnia wyschnie.
Wlać 2 łyżki soku pomarańczowego na jagnięcinę i podnieść temperaturę piekarnika do 40
Piecz jagnięcinę przez około 30 minut dłużej, lub do momentu, gdy mięso będzie średnio rzadkie i natychmiastowy odczyt termometru włożonego w mięsistą część nogi zarejestruje 13
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na 10 minut.
Marchew i cebulę przełożyć na talerz i ogrzać w niskim piekarniku.
Ustawić patelnię na 2 palnikach na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki soku pomarańczowego i gotować przez 3 protokół, skrobanie się rumiane kawałki.
Dodać 1 szklankę wody i gotować, aż sos jest zmniejszona i aromatyczne, o 5 protokół.
Wlać sos do patelni do miski i odtłuścić tłuszcz z powierzchni.
Dodać soki z jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Pokrój jagnięcinę i podawaj z marchewką i cebulą; sos na patelni podawaj osobno przy stole.