Pieczona miecznik i ziemniaki z majonezem kaparowym
Pieczona miecznik i ziemniaki z majonezem kaparowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.94 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 80 g tłuszczu, oraz w sumie 971 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Czerwone Ziemniaki Pieczone W Sosie Cytrynowo-Kaparowym, Grillowana Miecznik Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym, oraz Marokański miecznik z sosem Kaparowo-jogurtowym.
Instrukcje
Na dużej patelni do pieczenia wrzucić ziemniaki z 1/4 szklanki oleju, połowę czosnku i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wstawić do piekarnika na 15 minut; raz wymieszać.
W międzyczasie, płaszcz miecznika z pozostałą 1/4 szklanki oleju, czosnek, 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu, i rozmaryn.
Umieść rybę na blasze do pieczenia i włóż ją do piekarnika wraz z ziemniakami. Gotować, mieszając ziemniaki raz, aż ryby i ziemniaki są zarówno zrobić, 10 do 12 minut dla 1-cal grube steki.
W małej misce połączyć majonez z pietruszką, kaparami i octem.
Pieczone miecznik i ziemniaki podawać z majonezem kaparowym.
Odmiany: zamiast miecznika spróbuj steków z tuńczyka, łososia lub dorsza. Filety będą również dobre w tym przepisie, ale musisz skrócić czas gotowania. Jeśli tak, upewnij się, że ziemniaki nadal gotować przez dwadzieścia pięć minut. Włóż rybę później.
Wino Polecane: choć nie jest typowym włoskim winem, pinot noir jest znakomity z miecznika. Istnieje kilka smacznych pinot noirs Z Alto Adige i Friuli, które znajdziesz pod włoską nazwą pinot nero.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.