Pieczona marchewka z jogurtem kminkowym
Pieczone marchewki z jogurtem kminkowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 85 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, sok z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Marchew Prażona Z Kminkiem, Kminek Waniliowy Pieczona Marchewka, oraz Marchewka pieczona z rozmarynem i kminkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wrzuć marchew, pomarańczę, tymianek, liście laurowe i 1/2 szklanki oleju na osuszonej blasze do pieczenia; doprawić solą i papryką. Smażyć, podrzucając do połowy, do złotego koloru i miękkości, 30-35 minut; usunąć liście laurowe.
Tymczasem tost kolendry w małej suchejskillet na średnim ogniu, podrzucając, untilfragrant, o 1 minutę; przenieść na talerz. Powtórz z kminkiem.
Ostudzić; grubo posiekać.
Purée kolendra, kminek, jogurt, limejuice, 1/4 szklanki kolendry, a pozostałe 2 łyżki oleju w robocie kuchennym, aż będzie gładka; doprawić solą i pieprzem.
Podawać marchewki z jogurtem kminkowym, kolendrą i sezamem.