Pieczona marchewka i pomidor Habanero ostry sos
Pieczona marchewka i pomidor Habanero Hot Sauce może być tylko przystawką, której szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. 91 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Usta-Pęcherze Habanero-Marchewkowy Ostry Sos, Przegrzebki z sosem kokosowym Habanero i salsą Habanero Mango, oraz Marchewka Habanero Zupa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Umieść pomidory, marchew, cebulę, czosnek i habanero na obramowanej blasze do pieczenia.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i posypać cukrem i solą. Wrzucić równomiernie płaszcz.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i piecz, aż marchew, pomidory i cebula zmiękną, około 60 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 15 minut.
Łodyga i nasiona Prażone habanero. Obrać ząbki czosnku.
Ułożyć Prażone habanero, czosnek, marchew, pomidory i cebulę w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulse aż wszystko jest drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Dodaj wodę, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i ocet; proces do gładkiej, dodając dodatkową wodę w razie potrzeby, aby utworzyć gęsty, jednolity SOS. Doprawić dodatkową solą do smaku.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.