Pieczona Lasagne Warzywna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj pieczonego Lasagnanu warzywnego. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 983 kalorie, 43g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli nie gotujesz makaronu lasagne, bazylii, grubo chudego sera mozzarella i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczona Lasagna warzywna z pieczonym sosem z czerwonej papryki, Pieczona Lasagne Warzywna, oraz Pieczona Lasagne Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem 5 pierwszych składników (przez bazylii).
Łyżka 1 filiżanka sosu marinara na dnie 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia. Top z 2 makaronem.
Rozprowadzić 3/4 szklanki mieszanki sera na sosie, aby pokryć równomiernie. Ułóż 1 1/2 szklanki prażonych warzyw w 1 warstwie. Łyżka 3/4 szklanki sosu nad warzywami, top z 2 makaronem, pozostałe 3/4 szklanki mieszanki sera, 1 1/2 szklanki warzyw, 2 makaron, i pozostałe 1 1/4 szklanki sosu. Przykryć folią i piec 20 minut.
Zdjąć folię i posypać wierzch mozzarellą.
Piec w środku piekarnika przez 20 minut więcej lub aż ser topi się, sos jest bulgotanie, i makaron są miękkie.
Ostudzić przez co najmniej 15 minut przed pokrojeniem na kawałki; podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo