Pieczona Kuropatwa z winogronami w Sauternes
Pieczona Kuropatwa z winogronami w Sauternes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 172g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1532 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $13.92 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rosołu z kurczaka, oliwa z oliwek, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony kurczak z winogronami, Pieczony kurczak z winogronami, oraz Pieczony Bażant Z Winogronami I Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby rozpocząć sos, połączyć Wino i winogrona i odstawić na co najmniej 1 godzinę.
Odetnij piersi z kuropatw. Doprawić solą i pieprzem. Na każdą pierś umieść plasterek masła i liść szałwii na spodniej stronie i zawiń w 1 plasterek boczku.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać piersi i gotować, obracając raz, o 3 protokół, aż rumiane z obu stron.
Umieścić w naoliwionej patelni do pieczenia, skórą do góry; odstawić. Pozostawić tłuszcz na patelni.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 191° (190C). Aby kontynuować sos, dodać szalotki na patelni i gotować około 2 protokół, aż zmięknie. Odcedź wino na patelnię, zachowując winogrona. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aby zmniejszyć do 1/3 szklanki. Wymieszać wywar i gotować, aż ponownie zmniejszy się do 1/3 szklanki.
Dodać winogrona i gotować przez 1 minutę; odstawić.
Piecz piersi przez 12 minut, obracając raz. Przed podaniem, przynieść sos z powrotem na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;