Pieczona kukurydza z majonezem Chipotle
Prażona kukurydza z majonezem Chipotle wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Na 1,21 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 225 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka majonezu, kłosów kukurydzy, klinów limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie super. Spróbuj Pieczony Czosnek Chipotle Majonez, Pikantna pieczona kanapka z krewetkami z majonezem z awokado Chipotle, oraz Zupa Kukurydziana Pieczona Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj kukurydzę do 6-do 8-quart garnka wrzącej wody. Powrót wody do wrzenia, następnie przykryć i zdjąć z ognia.
Przenieś kukurydzę szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Wymieszać razem majonez i chiles w małej misce.
Patelnia ciepła na umiarkowanie wysokim ogniu aż do gorąca, następnie pieczeń kukurydziana w 2 partiach, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż poczerniały w plamach, o 5 minut na partię.
Pokrój kukurydzę w poprzek na 2-calowe odcinki ostrym nożem i podawaj z majonezem i klinami limonki.