Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym

Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym
Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 8,14 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, octu winnego, Madery i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Pieczona kaczka z sosem pomarańczowym, Pieczona Kaczka L ' Orange, oraz Kaczka pieczona z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Blanszowanie skórki pomarańczowej
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2
Usuń pomarańczową część skóry w paski za pomocą obieraczki do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
Pokroić w julienne (małe paski 1/16 cala szerokości i cali długości). Dusić przez 15 minut w litrze wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Drenaż. Osuszyć ręcznikami papierowymi.Pieczenie kaczki
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Kaczkę przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jedną trzecią przygotowanej skórki pomarańczowej i dusimy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Pierś z kaczki ułożyć na patelni, posypać ją warzywami i ustawić na środkowym poziomie piekarnika na 15 minut, aby lekko się zarumieniła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Zmniejsz piekarnik do 350 stopni i obróć kaczkę na bok. Reguluj ciepło, aby kaczka zawsze wydawała odgłosy gotowania, ale tłuszcz się nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Usuń nagromadzony tłuszcz od czasu do czasu(baster żarówki będzie go łatwo). Fastrygowanie nie jest konieczne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BasterBaster
9
Około 30 minut później, lub mniej więcej w połowie, przekręć kaczkę na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
10
Piętnaście minut przed końcem szacowanego czasu pieczenia, posolić kaczkę i obrócić do góry. Kaczka odbywa się średnio rzadko, jeśli sok z najgrubszej części uda lub podudzia runt lekko różowo, gdy mięso jest kłute, a gdy kaczka jest podnoszona i osuszana, ostatnie krople soku z otworu wentylacyjnego są bladą różą. Kaczka jest dobrze zrobiona, gdy soki są bladożółte. Baza sosu
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
SokSok
BazaBaza
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
SólSól
11
Podczas pieczenia kaczki przygotuj słodko-kwaśny Karmel w następujący sposób: gotuj cukier i ocet na umiarkowanie wysokim ogniu przez kilka minut, aż mieszanina zamieni się w mahoniowo-brązowy syrop. Natychmiast wyjąć z ognia i wlać szklankę wywaru z kaczki. Gotować na wolnym ogniu przez minutę, mieszając, aby rozpuścić karmel. Następnie dodaj resztę wywaru, ubić w mieszaninie maranty i wymieszać ze skórką pomarańczową. Gotować na wolnym ogniu przez 3 do 4 minut, aż sos będzie przejrzysty, przejrzysty i lekko zagęszczony. Popraw przyprawę i odstaw na bok.Segmenty pomarańczowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
PrzyprawyPrzyprawy
KarmelKarmel
OcetOcet
SyropSyrop
StadoStado
CukierCukier
Cała KaczkaCała Kaczka
12
Pokroić 4 pomarańcze w zgrabne, pozbawione skóry segmenty i umieścić w przykrytym naczyniu.Montaż końcowy
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
13
Po zakończeniu kaczki wyrzuć struny kratownicowe i ustaw je na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
14
Umieść go w wyłączonym gorącym piekarniku, pozostawiając uchylone drzwi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Usuń tyle tłuszczu, ile możesz z patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Dodać wino i szybko go zagotować, skrobając skoagulowane soki z pieczenia i redukując płyn do 2 lub 3 łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
17
Odcedź redukcję wina do bazy sosu i przynieś na wolnym ogniu. Wymieszaj Likier pomarańczowy łyżkami, degustując. Sos powinien mieć przyjemny pomarańczowy smak, ale nie być zbyt słodki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
BazaBaza
PomarańczowyPomarańczowy
WinoWino
18
Dodaj krople bittersu pomarańczowego lub soku z cytryny jako korektę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bittersy PomarańczoweBittersy Pomarańczowe
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
19
Tuż przed podaniem i na rozgrzanym ogniu wlać masło i wlać sos do rozgrzanego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
20
Ułóż linię pomarańczowych segmentów na długości kaczki, a resztę ułóż na dwóch końcach talerza. Kaczkę polać sosem ze skórką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
21
Odmiany: Cantenon Montmorency (pieczona kaczka z wiśniami) czereśnie lub brzoskwinie są również dobre jako dodatek do pieczonej kaczki. 36 do 48 czerwonych lub czarnych pestek wiśni (w przypadku zamrożenia, rozmrożenia i odsączenia) 1 Tb soku z cytryny 3 TB portu lub koniaku 2 do 3 TB cukru granulowanego2 TB masła zmiękczonego
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzereśnieCzereśnie
BrzoskwiniaBrzoskwinia
MasłoMasło
KoniakKoniak
Cała KaczkaCała Kaczka
PortPort
22
Upiecz ptaka zgodnie z zaleceniami mistrzowskiego przepisu. Zrobić sos w kolorze karmelu i maranta zagęszczony opisany dla poprzedniego caneton lorange, pomijając skórkę pomarańczową i Likier pomarańczowy. Owoce podgrzewa się w sosie w następujący sposób: do rondla wrzucić wiśnie z sokiem z cytryny, Porto lub koniaku i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
CzereśnieCzereśnie
KarmelKarmel
KoniakKoniak
OwoceOwoce
SOSSOS
CukierCukier
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
23
Pozwól im moczyć przez co najmniej 20 do 30 minut. Po upieczeniu kaczki, a soki z patelni zostały odtłuszczone winem i dodane do sosu, wlać sos do wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
24
Podgrzać do gotowania na wolnym ogniu przez 3 do 4 minut, aby poderwać wiśnie (jeśli płynny simmers, owoce mogą wyschnąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
OwoceOwoce
25
Czereśnie wyjąć łyżką szczelinową i rozprowadzić wokół kaczki. Szybko zagotować SOS, aby go zmniejszyć i lekko zagęścić. Prawidłowe Przyprawianie. Na ciepło, zawirować w maśle wzbogacania.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CzereśnieCzereśnie
MasłoMasło
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
26
Wlać sos do rozgrzanej miski, łyżką trochę nad kaczką i podawać.Caneton aux Peches (pieczona kaczka z brzoskwiniami) 3 duże lub 6 małych, jędrnych, dojrzałych brzoskwiń (lub osuszone brzoskwinie w puszkach, bez cukru poniżej) 2 Tb soku z cytryny 2 do 3 TB portu lub koniaku 2 do 3 TB cukru granulowanego
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BrzoskwiniaBrzoskwinia
KoniakKoniak
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
27
Jeśli używasz świeżych brzoskwiń, obierz i podziel je na pół nie więcej niż 30 minut przed podaniem, aby nie odbarwiły się. Ułóż brzoskwinie w ognioodpornym naczyniu i zalej je płynami i cukrem. Baste kilka razy więcej przed użyciem. Po upieczeniu kaczki i odsączeniu soków z patelni winem i dodaniu do sosu, polej brzoskwinie sosem. Postępuj jak w przypadku poprzedniego przepisu na kaczkę z wiśniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
BrzoskwiniaBrzoskwinia
SOSSOS
CukierCukier
Cała KaczkaCała Kaczka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
28
PROPOZYCJE WARZYW I WINA
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WinoWino
29
Nic nie powinno zakłócać smaków kaczki, sosu i pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
30
Ziemniaki Sauted lub shoestring, lub domowe chipsy ziemniaczane są najlepszym wyborem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki ZiemniaczanePaluszki Ziemniaczane
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
31
Podawać dobre czerwone Bordeaux-Medoc, lub schłodzone białe bordo
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały BordowyBiały Bordowy
BordeauxBordeaux
32
Meursault, Montrachet lub Corton-Charlemagne.
33
artykuł var
34
Typ_27_data = {};
35
artykuł
36
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje5
Ocena Zdrowia8
Magazyn