Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron

Pieczona jagnięcina z kiełbasą jagnięcą i świeżym sosem winogronowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 607 kalorii, 54g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na $7.45 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbka czosnku, dobrze przycięte jagnięcina, winogrona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona noga jagnięca z sosem ze świeżej mięty, Pieczona Jagnięcina Z Sosem Ze Świeżej Mięty, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować wszystkie składniki w dużym rondlu, aż zmniejszy się do 2 1/3 szklanki, o 20 protokół. Super. Puree w blenderze. DO AHEAD: może być wykonany 5 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Pulsuj winogrona, oliwki, posiekany rozmaryn, ocet i ząbek czosnku w mini procesorze, aż oliwki zostaną posiekane.
Wymieszać w mielonej jagnięcinie, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Łyżki jagnięciny posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1 Stojak, mięso strona w dół, i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Ustaw na obramowanej blasze do pieczenia, mięso do góry. Powtórz z 1 łyżka oleju i pozostały stojak; patelnia rezerwy. Super jagnięcina.
Dodaj 1/2 bulion szklanki na patelni. Gotować, aż zredukowane do glazury, skrobanie się rumiane kawałki.
Dodaj do sosu. Kryj się i wyluzuj.
Rozłóż każdy stojak z 1 łyżką musztardy. Połowę kiełbasy jagnięcej wcisnąć na wierzchu każdego stojaka (warstwa będzie cienka). DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Połączyć bułkę tartą, 2 łyżki oleju i 2 łyżki musztardy na średniej patelni. Wrzucić na średnim ogniu, aż zacznie kolor, o 5 protokół. Naciśnij okruchy na kiełbasę na każdym stojaku.
Przeciąć crumb crust (nie jagnięcina) między kośćmi, aby zdobyć. Pieczeń, aż termometr włożony do centrum rejestry 57°, około 30 minutdla średnio rzadkie.
Przełożyć jagnięcinę na talerz; odstawić na 10 minut.
Do sosu wlać soki z blachy do pieczenia. Dusić w małym rondlu, aż zmniejszy się do około 1 1/3 szklanki, o 9 protokół (sos lekko zgęstnieje). Doprawić solą i pieprzem.
Jagnięcinę pokroić między kościami w kotlety. Ustaw po dwa na każdym talerzu. SOS łyżeczkowy.
Martín Códax 2005"Ergo" Tempranillo (Hiszpania, 14 USD), o żywych owocach, pełnym ciele i elastycznej konsystencji.