Pieczona jagnięcina z warzywami korzeniowymi
Pieczona jagnięcina z warzywami korzeniowymi może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 702 kalorie, 58g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz nogę jagnięciny, miód, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Gulasz jagnięcy z warzywami korzeniowymi, Duszone Ramię Jagnięce Z Warzywami Korzeniowymi, oraz Kotlety z baranka duszone z warzywami korzeniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawić nogę jagnięciny do odpoczynku w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed gotowaniem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika.
Ubić czosnek, pieprz, płatki czerwonej papryki, liść laurowy, rozmaryn, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ocet i miód razem w małej misce. Mieszaninę natrzeć na jagnięcinę, a następnie doprawić 2 łyżkami grubej soli. Odstawić.
Umieść marchew, ziemniaki, buraki, pochrzyn i Rzep na dużej patelni. Wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i szczyptą soli. Ułożyć przyprawioną nogę jagnięciny na wierzchu warzyw.
Piecz jagnięcinę w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C). Kontynuuj pieczenie do pożądanego stopnia przydatności, około 90 minut więcej dla średnio rzadkich. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C).
Pozostawić nogę jagnięciny na desce do krojenia, pokrytej folią aluminiową, na 30 minut przed rzeźbieniem.
Umieść warzywa na półmisku i przykryj folią aluminiową, aby były ciepłe, aż będą gotowe do podania.