Pieczona jagnięcina z sosem śliwkowym
Pieczona jagnięcina z sosem śliwkowym to danie główne, które serwuje 12. Za $2.45 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 282 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Wielkanoc. Mieszanka mielonego ziela angielskiego, zielonej cebuli, ząbków czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest dobry. Sos śliwkowy do jagnięciny, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Pieczeń wieprzowa z sosem śliwkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Usuń cienką tłuszczową osłonę z pieczeni. Zrób szczeliny w mięsie; włóż do każdego kawałek czosnku.
Umieść na stojaku na dużej brytfannie.
Piec bez przykrycia w 325° przez 1-1 / 2 godziny.
W międzyczasie na sos śliwkowy w średnim rondlu podsmaż cebulę na maśle do miękkości.
Dodaj dżem, sos chili, sok winogronowy, sok z cytryny i ziele angielskie; doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Piec 1 godzinę dłużej, od czasu do czasu fastrygując lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnich termometr do mięsa powinien wskazywać 160°; dobrze wysmażony, 170°), od czasu do czasu fastrygując sosem śliwkowym. Doprowadź pozostały sos do wrzenia; dodać pietruszkę.
Odstaw pieczeń na 10-15 minut przed rzeźbieniem.
Podawaj pozostały sos z pieczeniem.