Pieczona jagnięcina z sosem granatowo-Tamaryndowym

Pieczona jagnięcina z sosem granatowo-Tamaryndowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej jagnięciny z sosem granatowo-Tamaryndowym. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 42g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 7,22 zł za porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól i pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona granatu można śledzić to danie główne z Granat Jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, oraz Duszona jagnięcina w sosie z granatów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cukier, sok, wywar i pastę tamaryndowca-Pasilla w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści. Następnie zwiększyć ciepło tak mieszaniny simmers. Gotować, często mieszając, aż ciecz zgęstnieje i zmniejsza się do nieco mniej niż 1 szklanka, o 20 protokół. Włącz ciepło do bardzo niskiego i utrzymać SOS ciepły podczas gotowania jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podczas gotowania sosu, podgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Skropić jagnięcinę oliwą z oliwek, obficie posypać solą i umieścić na patelni. Gotować z każdej strony przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić jagnięcinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Kładziemy plastry na talerze i łyżkę na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Posypać pestkami granatu i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
8
W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu, aż zacznie tańczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Dodać pasillas i smażyć z obu stron, aż będą nadmuchane, w sumie około 15 sekund.
11
Przenieś chiles do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
12
Umieść je w małej misce, zalej wrzącą wodą i pozwól im namoczyć, aż będą miękkie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Odcedzić chiles i zarezerwować je i moczenie płynu oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
14
Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię do czysta. Połóż na średnim ogniu. W dużej misce wrzucić czosnek, pomidory i cebulę z pozostałą 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wrzucić i umieścić je na gorącej patelni. Gotować, aż zostaną zwęglone z widocznymi czarnymi plamami, około 7 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Przełożyć warzywa do czystej miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Umieść miąższ tamaryndowca, chiles, 1/2 szklanki płynu do namaczania i prażone warzywa w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia lub w zamrażarce do miesiąca.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn