Pieczona jagnięcina z salsą Kolendro-Papaya
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczonej jagnięciny z kolendry-Papaya Salsan spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 40 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz Jalapeno, sól, garam masala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Smokey Filet z Serrano-Papaya Salsan i Serrano-Mint-Cilantro Chutney, Medaliony z tuńczyka z papai Chutney i Pesto kolendry, oraz Pieczony bakłażan z kolendrą Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz garam masala, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Obie strony kotletów jagnięcych natrzeć mieszaniną garam masala. Ułóż jagnięcinę w jednej warstwie na patelni brojlerów; broil 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z ognia; posypać jagnięciną pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Podczas gotowania jagnięcina, połączyć papaja i pozostałe składniki; dobrze wymieszać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.