Pieczona Jagnięcina

Pieczona jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cytryny, sznurek kuchenny, nogę jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, Pieczona Noga Jagnięcina, oraz Pieczona noga jagnięcina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwiń jagnięcinę, jeśli to konieczne. Natrzeć 1 połowę cytryny ze wszystkich stron jagnięciny, wyciskając sok z cytryny. Wymieszać razem oregano, sól i pieprz; natrzeć na jagnięcinę.
Zwinąć jagnięcinę i związać sznurkiem kuchennym.
Ułożyć jagnięcinę na lekko nasmarowanym stelażu na patelni do pieczenia. Oddzielić ząbki czosnku (nie obierać) i ułożyć wokół pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek na jagnięcinę i ząbki czosnku.
Wyciśnij sok z pozostałych 1 1/2 cytryny do miski. Wymieszać sok i bulion z kurczaka; wlać do patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 2 godziny do 2 godzin i 15 minut, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 140 (średnio) lub do pożądanego stopnia przydatności.
Wyjąć jagnięcinę z patelni; przykryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Pieczony Boston Butt: Substitute 1 (5-lb.) pieczeń barkowa z kością (Boston butt) dla jagnięciny. Mieszankę cytryny i oregano natrzeć na pieczeń zgodnie z zaleceniami. (Nie wiązać pieczeń.) Postępuj zgodnie z zaleceniami, zwiększając czas pieczenia do 3 do 3 1/2 godziny lub do przetargu widłowego. Wieprzowinę rozdrobnić na duże kawałki za pomocą dwóch widelców, w razie potrzeby. Czas pracy: 20 min. Łączny czas:3 godz., 30 min.