Pieczona jagnięcina z sosem granatowo-Tamaryndowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej jagnięciny z sosem granatowo-Tamaryndowym. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 42g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 7,22 zł za porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól i pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona granatu można śledzić to danie główne z Granat Jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, oraz Duszona jagnięcina w sosie z granatów dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz cukier, sok, wywar i pastę tamaryndowca-Pasilla w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści. Następnie zwiększyć ciepło tak mieszaniny simmers. Gotować, często mieszając, aż ciecz zgęstnieje i zmniejsza się do nieco mniej niż 1 szklanka, o 20 protokół. Włącz ciepło do bardzo niskiego i utrzymać SOS ciepły podczas gotowania jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Podczas gotowania sosu, podgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Skropić jagnięcinę oliwą z oliwek, obficie posypać solą i umieścić na patelni. Gotować z każdej strony przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Groch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Pokroić jagnięcinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Kładziemy plastry na talerze i łyżkę na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Posypać pestkami granatu i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Granatu
8
W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień Perłowy
9
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu, aż zacznie tańczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać pasillas i smażyć z obu stron, aż będą nadmuchane, w sumie około 15 sekund.
11
Przenieś chiles do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Umieść je w małej misce, zalej wrzącą wodą i pozwól im namoczyć, aż będą miękkie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Odcedzić chiles i zarezerwować je i moczenie płynu oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
14
Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię do czysta. Połóż na średnim ogniu. W dużej misce wrzucić czosnek, pomidory i cebulę z pozostałą 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wrzucić i umieścić je na gorącej patelni. Gotować, aż zostaną zwęglone z widocznymi czarnymi plamami, około 7 minut z każdej strony.