Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto

Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto
Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto wymaga ok. 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 17275 kalorii, 729g białka, oraz 1552g tłuszczu na porcję. Na 68,57 zł / porcja, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka soli morskiej, jabłko granny smith, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, Gotowanie Medalionów wieprzowych Light z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, oraz Pieczony New York Strip Steak z sosem musztardowym z Porto Wine.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Użyj widelca, żeby nakłuć Gęś. Nie wchodź do mięsa, tylko przez skórę. Doprawić do środka i na zewnątrz solą morską, dodać pomarańczę, cytrynę i jabłko; zawiąż skrzydła za ptakiem sznurkiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Gęś CałaGęś Cała
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
3
Umieść pierś-bok-dół do patelni i napełnij 1/2 cala wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, a następnie wyjąć z piekarnika. Przekręć gęsią pierś bokiem do góry i ponownie nakłuj skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Dodaj wodę do patelni, aby przywrócić poziom do 1/2 cala. Powrót Gęś do piekarnika i gotować, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości czyta 170 Stopni F (75 stopni C), około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wyjąć z piekarnika i przykryć luźno folią aluminiową, aby odpocząć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Łyżka 2 łyżki tłuszczu gęsiego z patelni do małego rondla i podgrzać na średnim ogniu. Wymieszać wiśnie i gotować, aż wiśnie zmiękną i zaczęły uwalniać sok, o 10 protokół. Wymieszać z Porto i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 2 minuty, następnie wymieszać imbir, zieloną cebulę, cukier, sos sojowy i bulion z kurczaka. Powrót do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę, lub do pożądanej konsystencji, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
PortPort
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
SOS podawać razem z gęsią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn