Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym

Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym
Pieczona Gęś z Nadzieniem Czosnkowym to danie główne dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 1635 kalorii, 70 g białka i 149 g tłuszczu. Za 6,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cebulę, ząbki czosnku, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 55 minut. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 73% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczona gęś z nadzieniem z brandy i sosem z czerwonego wina, Pieczona gęś z nadzieniem i Gęś z nadzieniem z jabłek i suszonych śliwek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Przekrój cytrynę na pół. Natrzyj gęś wewnątrz i na zewnątrz pokrojonymi bokami cytryny; wyrzucić cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Posypać wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem. Dobrze nakłuj skórę. Palcami ostrożnie oddziel skórę od piersi gęsi; umieść paski bekonu pod skórą. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Gęś CałaGęś Cała
4
Do farszu, na dużej patelni podsmaż cebulę i seler na maśle, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Przełożyć do dużego naczynia; wymieszać z kostkami farszu, szałwią, solą, pieprzem i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodaj 1 szklankę bulionu i substytut jajka; delikatnie wrzuć. Luźno napełnij wgłębienia na ciało i szyję gęsi; zwiąż ze sobą podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, PodzieloneSzklanki Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Podzielone
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Gęś CałaGęś Cała
8
Pozostały farsz umieścić w natłuszczonej formie o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia; zalać pozostałym bulionem. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
9
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
10
Połóż gęś piersią do góry na ruszcie w brytfance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
11
Piec bez przykrycia 30 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Piec bez przykrycia przez 2-3/4 do 3 godzin lub do momentu, aż termometr wskaże 180° w przypadku gęsi i 165° w przypadku farszu, od czasu do czasu nakłuwając skórę. (Jeśli gęś zbyt szybko się rumieni, przykryj ją luźno folią.) W razie potrzeby odsącz z patelni tłuszcz, który się zgromadził.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Piec dodatkowy farsz pod przykryciem przez 25-30 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do momentu zarumienienia. Gęś przykryj folią i odstaw na 20 minut, a następnie wyjmij farsz i pokrój gęś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia46
Magazyn