Pieczona gęś z farszem jabłkowym

Pieczona gęś z farszem jabłkowym
Pieczona gęś z farszem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 2039 kalorii, 83g białka, oraz 163g tłuszczu. Na 6,69 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 3 fanów. Jeśli masz Gęś, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczona gęś z farszem jabłkowym, Pieczona gęś z farszem jabłkowo-Rodzynkowym, oraz Pieczona gęś z farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. wyrzucić podroby i szyi lub rezerwy do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
Usuń nadmiar tłuszczu z gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
3
Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia umieścić pierś gęsi bok do góry. Przytwierdzić skórę szyi do grzbietu gęsi szaszłykiem. Złóż skrzydła w poprzek grzbietu gęsi, więc końcówki dotykają. Przekłuwaj skórę widelcem, żeby tłuszcz mógł spływać. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. (Nie dodawać wody ani przykrywać gęsi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Piecz od 3 godzin do 3 godzin 30 minut (jeśli to konieczne, połóż namiot folii luźno na gęsi w ciągu ostatniej godziny, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu), usuwając nadmiar tłuszczu z patelni od czasu do czasu. Tymczasem spryskaj 2-ćwiartową zapiekankę sprayem do gotowania. W rondlu 3-quart roztopić masło na średnim ogniu. Seler i cebulę ugotować na maśle, od czasu do czasu mieszając do miękkości; zdjąć z ognia. Wymieszać N pozostałych składników z wyjątkiem sosu. Łyżka do zapiekanki. Przykryć i przechowywać w lodówce do czasu pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Gęś CałaGęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Piecz farsz pod przykryciem gęsi przez ostatnie 35 do 45 minut pieczenia, usuwając folię podczas ostatnich 10 minut pieczenia, aż środek będzie gorący, a krawędzie zaczną brązowieć. Gęś odbywa się, gdy termometr odczytuje co najmniej 74°, a nogi poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Rezerwa kroplówki, jeśli sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Odstawić 15 do 20 minut na najłatwiejsze rzeźbienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia53
Magazyn