Pieczona gęś z chrupiącą skórką
Pieczona gęś o chrupiącej skórce to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 144g białka, 305g tłuszczu, oraz w sumie 3294 kalorii. Na 12,15 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz Gęś, sól i pieprz, tabasco i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Super Chrupiąca Pieczona Gęś, Chrupiące Garlicky Musztarda Pieczone Czerwone Ziemniaki, oraz Chrupiąca Sałatka z łososia z pieczonymi pomidorami Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zaczynając od końca szyi, pracuj palcami pod gęsią skórą, przecinając wszelkie włókna i ścięgna nożyczkami kuchennymi; pracuj palcami tak daleko w dół nad udami, jak to możliwe. Używając ostrego noża, przeciąć w połowie połączenia skrzydeł i nóg, aby pomóc ptakowi gotować równomiernie. Gęś obficie przyprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Ustawić gęś na stojaku w ciężkiej patelni do pieczenia, pierś do góry.
Dodaj szyję, żołądek, serce i 4 szklanki wody na patelnię. Przykryć Gęś folią i zamknąć folię wokół krawędzi patelni. Doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i paruj przez 45 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Przełożyć stelaż z gęsią na obramowaną blachę do pieczenia i przechowywać w lodówce przez noc, aż skóra będzie bardzo sucha, jak pergamin. Odcedzić soki z patelni i schłodzić. Doprowadzić Gęś do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
W misce wymieszaj miód z Tabasco i pozostałą 1/4 szklanki wody. Powrót stelaż na patelnię i pieczenie gęsi przez 1 godzinę, fastrygując od czasu do czasu mieszaniną Tabasco. Ostrożnie obrócić stronę piersi gęsi w dół. Pieczeń przez około 30 minut dłużej, fastrygowanie od czasu do czasu. Gęś robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytywany włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 17
Wyłączyć piekarnik i ostudzić do 16
Przełożyć gęś na żaroodporny talerz, pierś do góry. Włożyć Gęś do piekarnika i odstawić na 20 minut.
Wylać tłuszcz na patelni. Zeskrobać zestalony tłuszcz z schłodzonych soków i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Dodaj soki do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie.
Wlać soki do małego rondla. Wymieszać zawiesinę skrobi ziemniaczanej i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty. Doprawić solą i pieprzem i przecedzić do sosu. Wyrzeźbić gęś i podać jus przy stole.