Pieczona gęś z farszem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 2039 kalorii, 83g białka, oraz 163g tłuszczu. Na 6,69 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 3 fanów. Jeśli masz Gęś, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczona gęś z farszem jabłkowym, Pieczona gęś z farszem jabłkowo-Rodzynkowym, oraz Pieczona gęś z farszem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 177°. wyrzucić podroby i szyi lub rezerwy do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Usuń nadmiar tłuszczu z gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
3
Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia umieścić pierś gęsi bok do góry. Przytwierdzić skórę szyi do grzbietu gęsi szaszłykiem. Złóż skrzydła w poprzek grzbietu gęsi, więc końcówki dotykają. Przekłuwaj skórę widelcem, żeby tłuszcz mógł spływać. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. (Nie dodawać wody ani przykrywać gęsi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Piecz od 3 godzin do 3 godzin 30 minut (jeśli to konieczne, połóż namiot folii luźno na gęsi w ciągu ostatniej godziny, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu), usuwając nadmiar tłuszczu z patelni od czasu do czasu. Tymczasem spryskaj 2-ćwiartową zapiekankę sprayem do gotowania. W rondlu 3-quart roztopić masło na średnim ogniu. Seler i cebulę ugotować na maśle, od czasu do czasu mieszając do miękkości; zdjąć z ognia. Wymieszać N pozostałych składników z wyjątkiem sosu. Łyżka do zapiekanki. Przykryć i przechowywać w lodówce do czasu pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Gęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Piecz farsz pod przykryciem gęsi przez ostatnie 35 do 45 minut pieczenia, usuwając folię podczas ostatnich 10 minut pieczenia, aż środek będzie gorący, a krawędzie zaczną brązowieć. Gęś odbywa się, gdy termometr odczytuje co najmniej 74°, a nogi poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Rezerwa kroplówki, jeśli sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Odstawić 15 do 20 minut na najłatwiejsze rzeźbienie.