Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej gęsi z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 10,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 112g białka, 231g tłuszczu, oraz w sumie 2632 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz seler, Gęś oneâ, łodyga selera i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym, oraz Brandied-Śliwka Clafouti dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj Gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
2
Wyciągnij podroby z jamy. Schłodzić wątróbkę do użycia w farszu i odstawić Pozostałe podroby na bulion. Oderwij wszelkie luźne osady tłuszczu z wnętrza otworów wnękowych. Za pomocą noża odetnij i zarezerwuj dwie długie skrajne części każdego skrzydła, pozostawiając tylko sekcję najbliższą piersi. Następnie nożem do parkowania nakłuj dziury w skórze wokół ud, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Na koniec Gęś obficie przyprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Ustawić na stojaku na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Gęś Cała
Wątroba
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 żółty Owocowy Roll-up
3
Zrobić bulion i zacząć farsz
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Za pomocą tasaka posiekaj szyję i skrzydła na 4-calowe sekcje. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Cleaver
5
Rozgrzać olej w garnku zupy 5-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj szyję, skrzydła i podroby (z wyjątkiem wątroby). Gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątroba
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Dodać cebulę, marchew, seler, tymianek i liść laurowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodać 1 litr wody i niewielką szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie przez 2 godziny. Odcedzić, odrzucając ciała stałe i schłodzić do temperatury pokojowej przed schłodzeniem. Powinieneś mieć 1-1/3 do 1-3 / 4 szklanek bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Połączyć suszone śliwki i brandy do farszu w małej misce, przykryć, i strome na noc. Kostki chleba układamy na blasze do pieczenia i odstawiamy, odsłonięte, do wyschnięcia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szczypty Zmielonych Goździków
śliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Steam The goose
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
11
Umieść bok piersi gęsi na stojaku w kształcie litery V w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia o bokach co najmniej 3 cali. Ustaw patelnię na górze pieca nad największym palnikiem i dodaj około 1 cala wody. Przykryj szczelnie patelnię folią o dużej wytrzymałości (lub kopulastą pokrywą, jeśli używasz krytej palarni). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ciepło tak woda po prostu simmers. Gęś na parze przez 40 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj płyn, aby upewnić się, że nie odparował i w razie potrzeby dodaj gorącą wodę. Wyłącz ogrzewanie i odkryj patelnię, uważając na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Wyjmij gęś i stelaż z patelni i odstaw na 20 do 30 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Zrobić farsz i upiec gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś Cała
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać piekarnik do 163°. łyżka 2 Tbs. wytopiony tłuszcz gęsi z płynu do gotowania na parze w patelni (zastrzegając resztę) i umieścić go na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne Posypki
15
Dodać wątróbkę gęsią i podsmażyć, obracając kilka razy, aż brązowieje i czuje sprężysty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka Gęsia
16
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać seler, cebula, czosnek, tymianek, i 1/2 tsp. każda sól i pieprz. Wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Przełożyć warzywa do dużej miski. Wymieszać w kostkach chleba, namoczone śliwki, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową i cytrynową oraz 1/2 łyżeczki. sól. Posiekaj wątrobę i dodaj ją do miski. Sprawdź Gęś pod kątem piór lub piór, które najczęściej znajdują się wokół nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Paluszki Precelkowe
śliwki
Gęś Cała
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Wątroba
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
18
Usunąć wszelkie za pomocą silnej pincety lub szczypiec. Za pomocą dużej łyżki luźno wypełnij dużą jamę gęsi farszem. Jeśli jest jakieś resztki farszu, użyj go do wypełnienia mniejszej jamy szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś Cała
19
Wlać płyn do gotowania na parze z patelni do czystego naczynia i pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Gdy ciecz i tłuszcz są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, łyżka tłuszczu off, odstawić 2 Tbs. na sos, a resztę zachować do gotowania; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
20
Zwróć stojak do pieczenia i gęś na patelnię do pieczenia. Piecz przez 1-1 / 2 godzin, a następnie obracaj patelnię, aby uzyskać równomierne gotowanie. Kontynuuj pieczenie, aż mięso na podudziach będzie bardzo miękkie po naciśnięciu, 1/2 do 1 godziny więcej. Można również sprawdzić, czy udo (w pobliżu stawu) wynosi od 79° do180, a farsz co najmniej165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś Cała
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
21
Wyjąć gęś z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
22
Ustaw gęś w miejscu wolnym od przeciągów, aby odpocząć przez 20 do 45 minut. Jeśli kuchnia jest chłodna, namiot ptaka luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
23
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
24
Wylać tłuszcz z patelni, uważając, aby zostawić za sobą wszystkie smaczne kapieli z patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu na największym palniku i dodaj wino, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby poluzować wszystkie kapiele z patelni. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o około połowę, często mieszając, około 3 minut. Zawartość patelni do pieczenia zeskrobać na sitko ustawione nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
25
W średnim rondlu na średnim ogniu, podgrzać 2 Tbs. zarezerwowany gęsi tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
26
Ubić mąkę i kontynuować ubijanie przez około 1 minutę. Powoli ubijaj płyn z patelni, a następnie ubijaj bulion. Dusić, ubijając często, aż zgęstnieje i pełne smaku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Posiekane Ciasteczka Oreo
27
Ubij galaretkę, aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i zachować ciepło podczas rzeźbienia gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gęś Cała
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
28
Gęś i farsz podawać z sosem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
29
Propozycje Drinków
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
30
Do picia: spróbuj Juan Gil Monastrell 2006 ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
Mourvedre
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
31
z Jumilla w Hiszpanii. Jego pikantny i pikantny, z głębokimi warstwami cassis i długim finiszem.