Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina

Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej gęsi z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 10,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 112g białka, 231g tłuszczu, oraz w sumie 2632 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz seler, Gęś oneâ, łodyga selera i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym, oraz Brandied-Śliwka Clafouti dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
2
Wyciągnij podroby z jamy. Schłodzić wątróbkę do użycia w farszu i odstawić Pozostałe podroby na bulion. Oderwij wszelkie luźne osady tłuszczu z wnętrza otworów wnękowych. Za pomocą noża odetnij i zarezerwuj dwie długie skrajne części każdego skrzydła, pozostawiając tylko sekcję najbliższą piersi. Następnie nożem do parkowania nakłuj dziury w skórze wokół ud, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Na koniec Gęś obficie przyprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Ustawić na stojaku na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Gęś CałaGęś Cała
WątrobaWątroba
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Zrobić bulion i zacząć farsz
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Za pomocą tasaka posiekaj szyję i skrzydła na 4-calowe sekcje. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
CleaverCleaver
5
Rozgrzać olej w garnku zupy 5-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj szyję, skrzydła i podroby (z wyjątkiem wątroby). Gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Dodać cebulę, marchew, seler, tymianek i liść laurowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodać 1 litr wody i niewielką szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie przez 2 godziny. Odcedzić, odrzucając ciała stałe i schłodzić do temperatury pokojowej przed schłodzeniem. Powinieneś mieć 1-1/3 do 1-3 / 4 szklanek bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Połączyć suszone śliwki i brandy do farszu w małej misce, przykryć, i strome na noc. Kostki chleba układamy na blasze do pieczenia i odstawiamy, odsłonięte, do wyschnięcia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Steam The goose
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
11
Umieść bok piersi gęsi na stojaku w kształcie litery V w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia o bokach co najmniej 3 cali. Ustaw patelnię na górze pieca nad największym palnikiem i dodaj około 1 cala wody. Przykryj szczelnie patelnię folią o dużej wytrzymałości (lub kopulastą pokrywą, jeśli używasz krytej palarni). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ciepło tak woda po prostu simmers. Gęś na parze przez 40 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj płyn, aby upewnić się, że nie odparował i w razie potrzeby dodaj gorącą wodę. Wyłącz ogrzewanie i odkryj patelnię, uważając na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Wyjmij gęś i stelaż z patelni i odstaw na 20 do 30 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Zrobić farsz i upiec gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać piekarnik do 163°. łyżka 2 Tbs. wytopiony tłuszcz gęsi z płynu do gotowania na parze w patelni (zastrzegając resztę) i umieścić go na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Dodać wątróbkę gęsią i podsmażyć, obracając kilka razy, aż brązowieje i czuje sprężysty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka GęsiaWątróbka Gęsia
16
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać seler, cebula, czosnek, tymianek, i 1/2 tsp. każda sól i pieprz. Wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Przełożyć warzywa do dużej miski. Wymieszać w kostkach chleba, namoczone śliwki, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową i cytrynową oraz 1/2 łyżeczki. sól. Posiekaj wątrobę i dodaj ją do miski. Sprawdź Gęś pod kątem piór lub piór, które najczęściej znajdują się wokół nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
śliwkiśliwki
Gęś CałaGęś Cała
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
WątrobaWątroba
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
18
Usunąć wszelkie za pomocą silnej pincety lub szczypiec. Za pomocą dużej łyżki luźno wypełnij dużą jamę gęsi farszem. Jeśli jest jakieś resztki farszu, użyj go do wypełnienia mniejszej jamy szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
19
Wlać płyn do gotowania na parze z patelni do czystego naczynia i pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Gdy ciecz i tłuszcz są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, łyżka tłuszczu off, odstawić 2 Tbs. na sos, a resztę zachować do gotowania; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
20
Zwróć stojak do pieczenia i gęś na patelnię do pieczenia. Piecz przez 1-1 / 2 godzin, a następnie obracaj patelnię, aby uzyskać równomierne gotowanie. Kontynuuj pieczenie, aż mięso na podudziach będzie bardzo miękkie po naciśnięciu, 1/2 do 1 godziny więcej. Można również sprawdzić, czy udo (w pobliżu stawu) wynosi od 79° do180, a farsz co najmniej165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
21
Wyjąć gęś z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
22
Ustaw gęś w miejscu wolnym od przeciągów, aby odpocząć przez 20 do 45 minut. Jeśli kuchnia jest chłodna, namiot ptaka luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
23
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
24
Wylać tłuszcz z patelni, uważając, aby zostawić za sobą wszystkie smaczne kapieli z patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu na największym palniku i dodaj wino, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby poluzować wszystkie kapiele z patelni. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o około połowę, często mieszając, około 3 minut. Zawartość patelni do pieczenia zeskrobać na sitko ustawione nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
25
W średnim rondlu na średnim ogniu, podgrzać 2 Tbs. zarezerwowany gęsi tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
26
Ubić mąkę i kontynuować ubijanie przez około 1 minutę. Powoli ubijaj płyn z patelni, a następnie ubijaj bulion. Dusić, ubijając często, aż zgęstnieje i pełne smaku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
27
Ubij galaretkę, aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i zachować ciepło podczas rzeźbienia gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gęś CałaGęś Cała
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
28
Gęś i farsz podawać z sosem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
29
Propozycje Drinków
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
30
Do picia: spróbuj Juan Gil Monastrell 2006 ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
MourvedreMourvedre
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
31
z Jumilla w Hiszpanii. Jego pikantny i pikantny, z głębokimi warstwami cassis i długim finiszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De CassisCreme De Cassis
1
Kalorie
1
940, tłuszcz
2
59, Kalorie Tłuszczowe
1
530, Tłuszcze Nasycone
2
18, białko
3
68, Tłuszcz Jednonienasycony
4
27, węglowodany
5
780, Cholesterol
6
235, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
28, Tłuszcz Wielonienasycony
2
7, sód
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia88
Magazyn