Pieczona Feta z oliwkami i czerwoną papryką
Pieczona Feta z oliwkami i czerwoną papryką to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oregano, kalamata, feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grecka marynowana pieczona papryka, oliwki i Feta, Grillowane szparagi z marynowaną pieczoną czerwoną papryką, oliwkami z Fetanu i Kalamatanu, oraz Stek z bakłażana z ciecierzycą, pieczoną czerwoną papryką, serem Feta i czarnymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ser pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i równomiernie podzielić na 4 małe naczynia do pieczenia ognioodpornego (lub ułożyć w 1 warstwie w dużej).
Posypać serem oregano i pieprzem.
W małej misce wymieszać pieczoną paprykę, oliwki i oliwę, a następnie wymieszać na łyżce i wokół sera.
Broil 2 do 4 cali od ciepła, aż krawędzie sera są złote, o 5 protokół.