Pieczona dziczyzna ze świeżym sosem żurawinowym

Pieczona dziczyzna ze świeżym sosem żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej dziczyzny ze świeżym sosem żurawinowym. Ten przepis służy 3 i kosztuje $56.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 286g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 2091 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Mieszanka szałwii, masła, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn, oraz Pieczony Stelaż Z Sosem Z Dziczyzny I Granatu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Czosnek rozłożyć na pieczeń z dziczyzny, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
DziczyznaDziczyzna
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu i gotować i mieszać 1/2 cebula Puchar, kolendra, szałwia, i bazylia, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Masło rozprowadzić równomiernie na pieczeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
5
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Dodaj pozostałe 2 szklanki cebuli, sok pomarańczowy, i żurawiny na patelni; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C). Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie często, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część czyta 140 stopni F dla średnio rzadkich, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Wyjąć pieczeń z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Wlać bulion wołowy do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki jedzenia z dna patelni z drewnianą łyżką. Kontynuuj gotowanie, aż ciecz zostanie zmniejszona o połowę, około 10 minut. Odtłuścić tłuszcz; wymieszać z galaretką i sherry. Nadal gotować, aż sos lekko zgęstnieje i równomiernie pokryje tylną część łyżki, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia73
Magazyn