Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym

Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym
Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1771 kalorii, 58g białka, oraz 97 g tłuszczu. Na 12,17 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, jagody jałowca, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Pieczony Stelaż Z Sosem Z Dziczyzny I Granatu.

Instrukcje

1
Połącz gin, Porto, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
PortPort
GinGin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Z marynaty wyjąć dziczyznę i otrząsnąć nadmiar. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować z 1 strony na złoty kolor. Odwróć, zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie do średnio rzadkiego, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
DziczyznaDziczyzna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5
Podawać z sosem i słodkimi ziemniakami i puree z Plainain.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodać cebulę, seler, czosnek, i marchew i gotować, aż będzie miękka. Podnieść ciepło do wysokiej i dodać port, gotować do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
PortPort
8
Dodaj port, sok żurawinowy, bulion, cynamon, ziele angielskie i żurawinę i gotuj, aż powstanie konsystencja sosu. Zakończyć zimnym masłem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
PortPort
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Umieść ziemniaki i plantany na dużej blasze do pieczenia i piecz, aż ziemniaki będą miękkie, około 50 do 60 minut i plantany są całkowicie czarne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
11
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż, zgarnąć miąższ i umieścić go w misce dużego robota kuchennego. Obrać plantany i dodać miąższ do słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Dodaj masło, sól, cynamon i 1/4 szklanki syropu klonowego i procesu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Dodać krem i pulsować aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
14
Przecier umieścić w średnim naczyniu do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10 minut do rozgrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Wyjąć i skropić górę pozostałymi 2 łyżkami syropu klonowego i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania

Składniki

0Batoniki toffi Heath10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali2marchew obrana i drobno posiekanamarchew obrana i drobno posiekana2zdanieseler drobno posiekanyseler drobno posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża żurawina, grubo posiekanaświeża żurawina, grubo posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepojedyncze biszkopty wypełnione kremem, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 calapojedyncze biszkopty wypełnione kremem, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala6gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegingin0Batoniki toffi HeathCynamon mielony meksykańskiCynamon mielony meksykański2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)6jagody jałowcajagody jałowca591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula, obrana i drobno posiekanacebula, obrana i drobno posiekana2bardzo dojrzałe plantanybardzo dojrzałe plantany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino portowino porto4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino portowino porto1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4steki z dziczyzny po 6 uncjisteki z dziczyzny po 6 uncji5largessłodkie ziemniaki, szorowanesłodkie ziemniaki, szorowane1stickmasło niesolone, ćwiartowanemasło niesolone, ćwiartowane22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn