Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym

Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym
Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1771 kalorii, 58g białka, oraz 97 g tłuszczu. Na 12,17 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, jagody jałowca, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Pieczony Stelaż Z Sosem Z Dziczyzny I Granatu.

Instrukcje

1
Połącz gin, Porto, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
PortPort
GinGin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
2
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Z marynaty wyjąć dziczyznę i otrząsnąć nadmiar. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować z 1 strony na złoty kolor. Odwróć, zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie do średnio rzadkiego, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
DziczyznaDziczyzna
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
5
Podawać z sosem i słodkimi ziemniakami i puree z Plainain.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać cebulę, seler, czosnek, i marchew i gotować, aż będzie miękka. Podnieść ciepło do wysokiej i dodać port, gotować do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
PortPort
8
Dodaj port, sok żurawinowy, bulion, cynamon, ziele angielskie i żurawinę i gotuj, aż powstanie konsystencja sosu. Zakończyć zimnym masłem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
PortPort
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Umieść ziemniaki i plantany na dużej blasze do pieczenia i piecz, aż ziemniaki będą miękkie, około 50 do 60 minut i plantany są całkowicie czarne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
11
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż, zgarnąć miąższ i umieścić go w misce dużego robota kuchennego. Obrać plantany i dodać miąższ do słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodaj masło, sól, cynamon i 1/4 szklanki syropu klonowego i procesu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Dodać krem i pulsować aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
14
Przecier umieścić w średnim naczyniu do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10 minut do rozgrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Wyjąć i skropić górę pozostałymi 2 łyżkami syropu klonowego i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania

Składniki

0warzywo (np. szpinak)10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali2marchew obrana i drobno posiekanamarchew obrana i drobno posiekana2zdanieseler drobno posiekanyseler drobno posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża żurawina, grubo posiekanaświeża żurawina, grubo posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepojedyncze biszkopty wypełnione kremem, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 calapojedyncze biszkopty wypełnione kremem, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala6gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegingin0warzywo (np. szpinak)Cynamon mielony meksykańskiCynamon mielony meksykański2warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)6jagody jałowcajagody jałowca591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1cebula, obrana i drobno posiekanacebula, obrana i drobno posiekana2bardzo dojrzałe plantanybardzo dojrzałe plantany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino portowino porto4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino portowino porto1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4steki z dziczyzny po 6 uncjisteki z dziczyzny po 6 uncji5largessłodkie ziemniaki, szorowanesłodkie ziemniaki, szorowane1stickmasło niesolone, ćwiartowanemasło niesolone, ćwiartowane2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn