Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym
Pieczona dziczyzna z pikantnym sosem żurawinowo - cynamonowym może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1771 kalorii, 58g białka, oraz 97 g tłuszczu. Na 12,17 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, jagody jałowca, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Pieczony Stelaż Z Sosem Z Dziczyzny I Granatu.
Instrukcje
1
Połącz gin, Porto, tymianek i jagody jałowca w średnio płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Port
Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2
Dodać dziczyznę i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziczyzna
3
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Z marynaty wyjąć dziczyznę i otrząsnąć nadmiar. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować z 1 strony na złoty kolor. Odwróć, zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie do średnio rzadkiego, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Dziczyzna
Gruby Czerwony Cukier
5
Podawać z sosem i słodkimi ziemniakami i puree z Plainain.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodać cebulę, seler, czosnek, i marchew i gotować, aż będzie miękka. Podnieść ciepło do wysokiej i dodać port, gotować do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Port
8
Dodaj port, sok żurawinowy, bulion, cynamon, ziele angielskie i żurawinę i gotuj, aż powstanie konsystencja sosu. Zakończyć zimnym masłem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Port
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Umieść ziemniaki i plantany na dużej blasze do pieczenia i piecz, aż ziemniaki będą miękkie, około 50 do 60 minut i plantany są całkowicie czarne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
11
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż, zgarnąć miąższ i umieścić go w misce dużego robota kuchennego. Obrać plantany i dodać miąższ do słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj masło, sól, cynamon i 1/4 szklanki syropu klonowego i procesu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
13
Dodać krem i pulsować aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
14
Przecier umieścić w średnim naczyniu do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10 minut do rozgrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Wyjąć i skropić górę pozostałymi 2 łyżkami syropu klonowego i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.