Pieczona dynia ze śmietaną, tymiankiem i parmezanem
Pieczona dynia ze śmietaną, tymiankiem i parmezanem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 311 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 345 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dynię, liście tymianku, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Lody miodowo-tymiankowe z kandyzowanym tymiankiem, Ravioli z dyni w sosie z szałwii z parmezanem #PumpkinWeek, oraz Krakersy z parmezanem i tymiankiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Odetnij pokrywkę z dyni i zgarnij nasiona i nici.
Umieść dynię na blasze do pieczenia. W międzyczasie podgrzej śmietanę, mleko, czosnek i większość tymianku, z dużą ilością przypraw. Na gorąco wlać do dyni i wymieszać 50 g parmezanu. Załóż pokrywkę.
Piec 1 godz., wyjąć z piekarnika, następnie podgrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Zdjąć pokrywkę, posypać pieprzem i resztą sera, następnie piec jeszcze 15 minut, aż uzyska złoty kolor. Rozsypać na pozostałych liściach tymianku. Miąższ dyni miażdżyć w miseczkach z serowym kremem i podawać z chrupiącym chlebem jako przystawkę.