Pieczona dynia z żołędzi z pieczarkami, papryką i kozim serem
Pieczona dynia Żołędziowa z pieczarkami, papryką i kozim serem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 10g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką grzyby cremini, masło, kozi ser i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona dynia Żołędziowa z żurawiną, kozim serem i glazurą balsamiczną, Sałatka z pieczonego żołędzia z ciepłym kozim serem, oraz Pieczone Acorn Squash z daktylami, pestkami dyni i kozim serem i organicznym prezentem z całego indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla acorn squash: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. przyciąć szczyty i DNA od squasha.
Przetnij na pół poziomo, aby cięte końce utrzymywały kawałki na płasko. Wyczyść wnętrze squasha. Oddziel nasiona od błon i dobrze spłucz. Nasiona osuszyć papierowym ręcznikiem i odstawić na bok.
Na blasze do pieczenia ułożyć pokrojoną w plastry dynię, skropić oliwą z oliwek i posypać 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Umieść nasiona na oddzielnej blasze do pieczenia lub folii. Piecz squasha 30 minut. Nasiona pieczemy w tym samym czasie, sprawdzając i przesuwając je po 10 minutach i ponownie po 20 minutach. W zależności od wielkości nasion można je wykonać po 20 minutach lub do 30 minut.
Nasiona posypać pozostałą solą i odstawić z dynią.
Do nadzienia: ustawić dużą patelnię saute na dużym ogniu i dodać masło. Po stopieniu dodajemy kapustę, cebulę, paprykę, posypujemy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Pozostawić kapustę do zwiędnięcia, około 5 minut.
Dodać grzyby i gotować, 3 do 4 protokół.
Dodać czosnek i wrzucić do połączenia.
Saute 2 do 4 minut dłużej, i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Do montażu: rozgrzej brojlery do niskiego poziomu. Wypełnij pieczone połówki dyni żołędzi nadzieniem.
Posypać pokruszony kozi ser na wierzchu, a następnie top z prażonymi pestkami dyni. Broil tylko, aż ser jest ciepły.
Udekoruj niewielką ilością włoskiej pietruszki, jeśli używasz, i podawaj.