Pieczona dynia z żołędzi i Gorgonzola Pizza
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać pieczone Acorn Squash i Gorgonzola Pizzan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka Acorn squash, rukola, gorgonzola, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Pieczona Dynia Z Żołędzi I Gorgonzola Pizza, Acorn Squash i Gorgonzola Pizza, oraz Dynia Żołędziowa Z Gorgonzolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pokrój squasha na pół od góry do dołu. Zbierz nasiona. Pokroić squasha w 1/2 do 3/4 cala szerokości półksiężyca i umieścić w średniej misce. Wrzucić squasha z syropem, oliwa z oliwek, płatki czerwonej papryki, 1/4 łyżeczki soli, i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść squash na pergaminowej blasze do pieczenia.
Piec squash do miękkości i złoty, o 20 do 25 protokół.
Utrzymuj temperaturę w piekarniku na poziomie 375 stopni F.
Rozwałkuj ciasto na pizzę na posypanym mąką kawałku pergaminu do średnicy 13 cali.
Umieść pizzę i pergamin na blasze do pieczenia.
Posypać ser mozzarella i Gorgonzola na ciasto na pizzę.
Piec w piekarniku, aż złoty i gotowane przez, o 25 do 30 protokół.
Obrać skórki z dyni. Top gotowanej pizzy z gotowanego squasha. Top z rukolą i pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Pokroić i podać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.