Pieczona dyni z cebulą, szpinakiem i Craisins®
Pieczona dynia maślana z cebulą, szpinakiem i Craisins® to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka dyni, oliwa z oliwek, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 89%. Spróbuj Makaron z makaronem i serem z karmelizowaną cebulą i szpinakiem, Zapiekanka z makaronem z dyni i szpinakiem z karmelizowaną cebulą - 5 punktów, oraz Pieczona dynia maślana z pikantną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Pokroić w plastry dyni na 1-calowe plastry; obrać i oczyścić każdy plaster, usuwając i odrzucając nasiona i ciągłą miąższ ze środka.
Pokrój oczyszczone plastry w 1-calową kostkę.
Wrzucić kostki squasha, cebula, i oliwa z oliwek razem w misce, aż pokryte; przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż squash będzie miękki i zacznie brązowieć, 25 do 30 minut.
Wrzuć mieszankę squasha, szpinak, suszoną żurawinę i pekany razem w misce i podawaj na ciepło.