Pieczona dyni z cebulą, szpinakiem i Craisins®

Pieczona dyni z cebulą, szpinakiem i Craisins®
Pieczona dynia maślana z cebulą, szpinakiem i Craisins® to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka dyni, oliwa z oliwek, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 89%. Spróbuj Makaron z makaronem i serem z karmelizowaną cebulą i szpinakiem, Zapiekanka z makaronem z dyni i szpinakiem z karmelizowaną cebulą - 5 punktów, oraz Pieczona dynia maślana z pikantną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pokroić w plastry dyni na 1-calowe plastry; obrać i oczyścić każdy plaster, usuwając i odrzucając nasiona i ciągłą miąższ ze środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Pokrój oczyszczone plastry w 1-calową kostkę.
4
Wrzucić kostki squasha, cebula, i oliwa z oliwek razem w misce, aż pokryte; przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż squash będzie miękki i zacznie brązowieć, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wrzuć mieszankę squasha, szpinak, suszoną żurawinę i pekany razem w misce i podawaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia83
Magazyn