Pieczona Delicata Squash z sałatką z komosy ryżowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczone Delicata Squash z sałatką Quinoa spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 358 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka miodu, szalotki, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka Delicata Squash i żurawina Quinoa, Sałatka Pieczona Delicata Squash, oraz Sałatka z pieczonego żołędzia i dyni Delicata.
Instrukcje
Wycięte boki squasha posmarować 1 łyżeczką oliwy z oliwek i doprawić zagłębienia solą i pieprzem.
Na blasze do pieczenia ułożyć pokrojoną stronę i piec około 45 minut, do miękkości.
Tymczasem w rondlu zagotuj 2 szklanki lekko osolonej wody.
Dodaj quinoa, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół. Wymieszać rodzynki i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż woda się wchłonie, około 5 minut.
Przenieść quinoa do dużej miski i ostudzić.
W małej misce ubić ocet i miód z pozostałą 1 łyżką stołową plus 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj sos do quinoa wraz z jabłkiem, szalotka, czosnek, mięta i pietruszka i wrzucić dobrze.
Dodać rukolę i delikatnie wrzucić.
Ustaw połówki squasha na talerzach. Napełnij sałatką i podawaj.