Pieczona czerwona papryka i świeże zioła Frittata
Need a bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański posiłek poranny? Pieczona czerwona papryka i świeże zioła Frittata może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście oregano, jajka, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wlać olej do 10-calowej patelni nonstick i umieścić na średnim ogniu przez 2 protokół. W międzyczasie, dodać sól, pieprz, pietruszka, szczypiorek, bazylia i oregano do jaj i dobrze ubić.
Wlać mieszaninę jaj do gorącej patelni, zmniejszyć ogień do średniego i gotować około 3 protokół, od czasu do czasu Odciągając jajko od boków patelni.
Dodaj czerwoną paprykę i kozi ser, wyjmij patelnię z ognia i przesuń ją do górnej połowy piekarnika. Gotować, aż środek frittata jest ustawiona, o 12 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 10 protokół. Przesuń szpatułkę wokół krawędzi patelni, pracując trochę pod frittatą. Potrząśnij patelnią, aby poluzować dno i delikatnie przesuń na talerz do serwowania. Pokrój na 12 klinów, udekoruj liśćmi bazylii i podawaj.